Stian Normann-Arvesen med Sony DVDirect, som gjør det mulig å kopiere video- og stillbilder til DVD-plater – også i full HD takket være AVCHD-formatet.

KOPIERER VIDEO I SD OG HD på DVD-plater

– Siden DVDirect er en direkte konkurrent til salget av tradisjonelle datamaskiner, er det fotokanalene som vært raskest til å ta inn produktet.

Det sier produktsjef Stian Normann-Arvesen i Sony Norge. Han mener Sony med DVDirect har et genialt produkt for alle som har et videokamera - nytt eller gammelt.

– DVDirect er en frittstående enhet som kan brukes til direkte arkivering på DVD. AVCHD-formatet gir full HD på en vanlig DVD-plate. Den vil ikke kunne spilles av i en vanlig DVD-spiller, men gjør det mulig å se full HD fra DVD-platen hvis den settes i en BD-spiller eller PS3. Maskinen koster 2.000 kroner, og har tilkopling for analoge- og digitale signal, samt leser for minnekort.

– Det er nok med ett knappetrykk, så får du sikkerhetskopier av videofilmene eller stillbildene dine – uansett hvilket format de er i, sier Normann-Arvesen.

– Dere har hatt produktet i handelen et halvt års tid. Er det vanskelig å selge det inn?

– Det har ikke vært enkelt å få gjennomslag for maskinen, siden den går på bekostning av de tradisjonelle datamaskinene. Derfor har fotokanalene vært raskest ute til å ta den inn, siden de ikke selger datamaskiner i samme omfang som elektronikkbransjen. Mange vil nok foretrekke å selge en dyrere PC enn vår DVDirect, som koster adskillig mindre, sier Normann-Arvesen.

DVDirect overfører HD-videoopptak til DVD-plater med AVCHD-formatet. Dette gjør det mulig å se opptak i full HD 1080i-video med digital lyd hvis DVDen settes i en AVCHD-kompatibel avspiller.

Fire timer på ti minutter

– DVDirect oppretter automatisk en DVD-meny og kapitler. Fire timer video kopieres på imponerende ti minutter. Hvis det ikke er plass til alle opptakene på én enkelt plate, deles opptakene automatisk opp på flere plater, sier Normann-Arvesen.

Maskinen håndterer videokameraer med harddisk, minnekort, DVD, DV-bånd eller Digital8-bånd, via USB 2.0 og FireWire. Når maskinen er tilkoblet et DV-videokamera, spoles kassetten automatisk tilbake før avspillingen starter og kassetten kopieres over på DVD.

– Med harddiskkamera fra Sony kan man velge om alt på harddisken skal kopieres, eller bare nye klipp eller valgte scener. Hvis man har et DVD-kamera med 8 cm plater, er det plass til innholdet fra tre slike plater på én standard DVD, sier Normann-Arvesen.

Hi8-videokamera, 8 mm-videokamera eller VHS-spillere koples til via S-Video- eller kompositt video-tilkoblinger for overføring av analoge signaler. Stillbilder fra minnekort kan brennes og gir mulighet for lysbildefremvisning på TVen.

– Vi arbeider med å posisjonere DVDirect. Fotokanalene har vært raskest ute med å se fordelene, og flere tilbyr nå kundene sine arkivering på DVD med bruk av maskinen, sier Normann-Arvesen.

Sony DVDirect VRD-MC5 har vært til salgt et halvt års tid. Pris: 2.000,-
Til toppen