Den nye kullfiltermodulen CleanAir fra Bocsh, som monteres på toppen av ventilatoren. Pris: mellom 2.400,- og 3.900,-. Erstatningsfilter pris: 780,-

KULLFILTER MED STOR EFFEKT

– Endelig en kjøkkenvifte med kullfilter som fungerer.

Det sier produktsjef Grete Klæboe i BSH Husholdningsapparater AS om det nye kullfilteret CleanAirModule. Dette er en patentert enhet med kullfilter og holder som monteres øverst på kjøkkenviften. Kullfilteret, som er ti cm tykt, har en samlet overflate like stor som 50 fotballbaner.

– Den store flaten og kompakte konstruksjonen gjør at ventilatoren fanger opp 95 prosent av matosen. Tradisjonelle kullfiltre klarer bare rundt 50 prosent i gjennomsnitt, sier hun.

Den nye modulen har fått toppkarakter av Svenska Energimyndigheten. De sa at lydnivået var lavere enn for andre kullfilterløsninger.

Klæboe legger vekt på at med kullfilterløsning bruker man mindre energi enn ved kjøkkenvifter der luften går ut av huset. I følge de svenske energimyndighetenes beregning kan man med resirkulering av luften spare opp til 1.100 kroner i strømutgifter per år. Det siste er basert på en strømpris på 1 krone per kWh og i sammenlikning med en utluftingsventilator med en kapasitet på 700 kubikkmeter per år ved normal bruk. Kullfilteret er beregnet å vare 18 måneder ved normal bruk. CleanAirModule kan brukes på 32 ulike Bosch ventilatorer i bredde 60 og 90 cm, veggmontert eller fritthengende.

Til toppen