Kvalitetsgradering av LCD-paneler

I det siste har det i media versert spekulasjon om kvalitetsgradering av LCD-paneler. Graderingen blir gjort slik at panelene blir inndelt i kvalitetsklasser. Normalt blir dette betegnet som A, B og C, der A har høyest kvalitet. Hver enkelt produsent står fritt til å velge hvilke paneler man skal velge, og eventuelt hvilke kriterier de skal legge inn for sine produktgrupper.

I den forbindelse gjengir vi her et svar som produktsjef Kjell Ove Marienborg hos Sony har gitt ved en forespørsel fra forbruker.no/Aftenposten Multimedia:

— LCD-paneler lages i store matter. Størrelsen på matta varierer med teknologi og produsent. Hos oss er mattene fra 1,2 til 4 kvm. Når matta er ferdig, går man over den og ser etter feil. Så klipper man opp matta i de størrelsene man vil ha. Et panel som har feil, som kan være en del av denne matta, blir gradert enten ved B eller C avhengig av graden av feil. Disse panelene selges selvsagt rimeligere enn paneler som er gradert med A. Sony benytter kun A-graderte paneler i sine TVer, og har egen produksjon av paneler.

Til toppen