Salgsdirektør Christopher King i BEA Systems Inc. viser eksempler på programvare for betalingstjenester innen mobil og telekommunikasjon.

Lager programvare for betaling med mobil

Amerikanske BEA Systems har spesialisert seg på programvare for alle typer betalingstjenester innen mobil og telekommunikasjon.

BEA Systems er ti år gammelt og har hovedkontor i San Jose i Calefornia. Firmaet driver virksomhet over hele verden.

– Firmaet selger programvare for cirka én milliard dollar i året. Dette gjør det til et av de største programvareselskapene i verden. Vi utvikler og produserer programvare for det profesjonelle markedet. Kundene våre er produsenter av datamaskiner og annet datautstyr. I Norge samarbeider vi med flere selskaper innen Telenor-konsernet, sier salgsdirektør Christopher King i BEA Systems Inc.

BEA arbeider primært innen telekommunikasjonssektoren. Store kunder er Nokia, Sony Ericsson og Telia Sonera. Her arbeider BEA med programvare for betalingssystemer inne mobil telefoni. Dette gjelder for eksempel betaling for offentlig transport som buss, parkering og kioskautomater.

King mener at det ligger store utfordringer for firmaet i å utvikle nye betalingssystemer for mobiltelefoner. Noe av det samme kan også brukes innen fasttelefoni. I tillegg til telekommunikasjon har firmaet mange kunder blant regnskaps- og faktureringsselskaper. Selskapet brukte tiden på 3GSM World i Barcelona til å bearbeide eksisterende kunder og knytte nye kontakter.

Nett og kredittkort

BEAs salgsdirektør ser en spennende fremtid for firmaet.

– Fortsatt vil telekommunikasjon utgjøre hovedtyngden av vår virksomhet. Vi ser imidlertid sammensmeltingen av teknologier og medier i den digitale verden. Her arbeider vi nå med nye og spennende prosjekter som også går mot internett. Som et eksempel på nye tjenester vi arbeider med vil jeg nevne nettstedet YouTube, der folk legger ut egne videofilmer og gjør de tilgjengelig for alle som underholdning. Dette kan vi tenke oss kommer for mobiltelefoni. Da snakker vi om at tjenestene må betales gjennom den operatøren du bruker, og vi arbeider med programvare for slike systemer, sier King.

BEA Systems arbeider også med programvare for betalingstjenester via kredittkort, og har eksempelvis Visa som stor kunde. Dette gjelder blant annet overføring til elektronisk betaling av fakturaer gjennom terminaler for kredittkort.

Til toppen