Nespresso-sjef Kristen Hovland presenterte selskapets nyeste maskiner. Foto: Marte Ottemo.

MAESTRIA SKAL GI ITALIENSK FØLELSE

Med sin nye Maestria-serie vil Nespresso-sjef Kristen Hovland gjøre kunden til barista i eget hjem.

Med frokost og presselansering i Nespressos butikk på Egertorget i Oslo presenterte Hovland selskapets nyeste kaffemaskinserie.

– Med Maestria kommer vi tilbake til den opprinnelige, italienske følelsen av å nyte kaffe. Maestria har en litt retro følelse, samtidig som den er så enkel at alle skal kunne mestre den, sier Hovland.

Med Maestria kommer vi tilbake til den opprinnelige, italienske følelsen av å nyte kaffe

Maestria er inspirert av prosessen det er å lage kaffe av profesjonell barista-kvalitet, og kommer i to utgaver - Maestria og Gran Maestria. Disse bruker ifølge Hovland den nyeste teknologien samtidig som de tradisjonelle lydene og bevegelsene som forbindes med autentisk barista-kaffe er bevart. Designet er retro-inspirert med myke linjer og minner om tradisjonelle modeller. En justerbar koppholder lar deg både få plass til espressokoppen og kaffe latte-glasset.

Damprør

Begge kaffemaskinene skal gjøre det enkelt å lage melkebaserte kaffetyper. På Maestria er det et damprør som lar forbrukeren skumme melken selv, mens Gran Maestria kommer også med en Aeroccino 4 melkeskummer som lar deg lage både varm melk, kaldt melkeskum og to typer varmt melkeskum. Sistnevnte har også en funksjon for forhåndsvarming av kaffekoppene. Maestria er tilgjengelig i rød og kremhvit, mens Gran Maestria kommer i platinum.

Nespresso har nylig utvidet sin butikk på Egertorvet, og åpnet en ny avdeling i Bergen. Til høsten kommer selskapets tredje butikk, denne gangen i Stavanger.

– Nespresso har i dag rundt 300 butikker globalt, fem av disse er i Norden og to her i Norge, sier Hovland.

Gran Maestria (t. v.) kommer med egen, lukket melkeskummer, mens den litt enklere Maestria har det tradisjonelle damprøret.
Maestria: Den enkleste modellen finnes i rødt og kremfarget.
Gran Maestria kommer i platinum, og med egen melkeskummer og koppvarmer.
Til toppen