Svein Iversen i matkurs.no er mannen bak Wilfas vaskevaffel. På Elektrofil stekte han karbonader i vaffeljernet, og etterpå rengjorde han det med vaskevaffelen. Til venstre Jan Strand i Wilfa. Foto: Stian Sønsteng

MANNEN BAK VASKEVAFFELEN

Hos Wilfa serverer Svein Iversen mat man ikke ventet å finne i et vaffeljern.

Publisert Sist oppdatert

Sultne Elektrofil-deltakere fikk blant annet karbonader stekt i Wilfa-jernet. Men før man etterpå skal steke vanlige vafler i samme jern, må det rengjøres.

– Oppskriften har jeg selv utviklet. Man tager 1/2 dl vann, 1 dl hvetemel og 2 ss salt. Dette røres sammen og stekes i vaffeljernet. Ta eventuelt vann på oppvaskbørsten og skrubb litt i vaffeljernet først, sier Svein Iversen i matkurs.no før han legger til:

– Det anbefales ikke å spise vaskevaffelen.

Vi møter ham rett før stengetid en av messedagene under Elektrofil 2010. I utstillingsområdet til Wilfa AS er han i gang med å rengjøre vaffeljernet slik at det skal være klart neste dag.

– Vaffeljernet er ypperlig til å steke andre ting, både kjøtt, fisk, fugl, grønnsaker og poteter. Et godt tips er å rive og krydre poteter, og vips! får man røstipoteter, sier Iversen.

Han forteller at idéen kom da han pusset opp hjemme, og ikke hadde annet enn vaffeljernet tilgjengelig. Det første han stekte var svinefilet.

– Vaffeljernet gir sterk varme over og under samtidig, og fileten ble perfekt, sier Iversen.

For sin oppdragsgiver Wilfa har han siden utviklet en rekke oppskrifter, som er å finne på deres hjemmesider. Vaffelinteresserte bransjefolk kan også oppsøke Elektronikkbransjens Facebook-sider – søk på ”vaffeldagen”.

Powered by Labrador CMS