Bosch presenterer nå en ny koketopp med betjening de kaller Direct Select.– Dette betyr i praksis at du slår platen direkte på med den styrken du ønsker i stedet for å gå veien via pluss/minus-funksjoner, sier salgssjef Espen Vik hos BSH Husholdningsapparater AS. Foto: Erik Andersen.

MODULOPPVASK FRA BSH

BSH Husholdningsapparater AS viste på Elektrofil-messa nye moduloppvaskmaskiner fra både Bosch og Siemens.

– Dette er på en måte en benkoppvaskmaskin laget for integrering. Vi kommer med to høydevarianter, 60 og 45 centimeter. Dette tilsvarer høydene på vanlig stekeovn og kompakt stekeovn, sier salgssjef Espen Vik.

Han legger vekt på at designen på de nye oppvaskmaskinene gjør at de blir elegant tilpasset andre produkter som stekeovner i samme moduler. 60 cm-maskinen tar åtte kuverter, men 45 cm-modellen tar seks. Vik tror at de nye maskinene vil bli nisjeprodukter og ikke få så stort volumsalg, men at de vil være godt egnet for små husholdninger og for dem som kanskje vil ha to maskiner, en for ren og en for skitten oppvask. Begge modellene har imidlertid fått veldig god mottakelse, sier han. Maskinene har samme programstyring og hovedfunksjoner som de andre maskinene fra Bosch og Siemens.

Direkte valg

Vik viser også en ny koketopp kalt Direct Select.

– For første gang viser salgsstatistikkene at det nå selges mer induksjon enn keramiske topper. Denne trenden vil fortsette. Det er ikke bare effekt som er den store fordelen med induksjon. Nå snakker vi både om betjeningskomfort og avanserte følere som styrer oppvarmingsfunksjonene, sier han.

Direct Select gjør at man kan velge effektrinn direkte på en skala. LCD-skjermen viser nøyaktig hvilke funksjoner som er i bruk. Det skal skape god oversikt og vise hvilken effekt du bruker i ovnen til en hver tid. Bruk av følere har også gjort at man har fått en ny måte å steke på. De to fremre sonene har følere som gjør at du kan styre hvilken temperatur du vil bruke under stekingen. Du har enten fire manuelle innstillinger, eller du kan kople inn automatikk styrt av den temperaturen du velger maten skal ha. I automatikken kan du legge inn ulike kategorier etter type mat: ulike typer kjøtt, fisk eller eggretter. Det samme gjelder koking av poteter og grønnsaker. I tillegg kan denne funksjonen brukes til opptining.

– Det viktige er at du får riktig temperatur til maten du arbeider med, sier Vik.

ÅPENT OG LYST

– Vi har gjort utstillingen åpen og lys, slik at våre kunder skal føle seg velkomne.

Det sier administrerede direktør Rune Tufte i BSH husholdningsapparater. Han er tydelig stolt når han viser frem utstillingen til Bosch og Siemens på Elektrofil-messa. Knut-Henning Hjelbakk er nøkkelkundeansvarlig for Expert i BSH, og sier de ønsker å vise at produktene kan kombineres vertikalt og horisontalt.

– Linjene våre passer sammen, og vi byr på en rekke produktnyheter. For eksempel har vi hengt en støvsuger 15 meter opp i taket for å vise at den har lengst rekkevidde på markedet. Etter det jeg hører er dette den fineste utstillingen vi har hatt, og vi er glade for at vi er nominert for den beste utstillingen, sier Hjelbakk.

– Siden Expert er en ekstremt viktig kunde for oss, vil vi gjerne vise oss fra vår beste side overfor forhandlerne. Her investerer vi for fremtiden, sier Tufte.

Knut-Henning Hjelbakk (t. v.) er nøkkelkundeansvarlig for Expert i BSH husholdningsapparater. Han og BSH-sjef Rune Tufte var godt fornøyd med at de var nominert i kåringen av beste utstilling på Elektrofil. Foto: Stian Sønsteng.
Dan Karlsen i BSH husholdningsapparater viste på Elektrofil den utskiftbare frontplata til en Bosch-ventilator. Fra høyre Richard Dahl (Borge butikk), Ivar og Aud Buxrud (Ivars Elektro), Erlend Halvorsen og Sahide Iseni (Expert Alnabru). Foto: Stian Sønsteng.
Til toppen