Siv Brunsvik i Måløy radioforretning AS hjelper kundene å bestille varer direkte fra Experts nettbutikk.

NETTHANDEL I BUTIKK

– Mange foretrekker at vi bestiller varene for dem fordi de synes det er trygt at vi leverer og monterer varen.

– Dessuten kan vi ta med kasserte produkter i retur, sier Siv Brunsvik.

Hun er en av fire eiere i Måløy radioforretning AS. Selskapet har elleve ansatte, og hovedgeskjeften er skipsinstallasjon til fiskeflåten. I butikklokalene i Gate 1 er det utstilt noen få hvite- og brunevarer, og en datamaskin står sentralt plassert. Her får kundene hjelp til å bestille varer fra nettbutikken til Expert.

Måløy radioforretning AS er systemkunde hos Expert. Dette betyr at de ikke markedsfører seg som en Expert-butikk, men har tilgang til å bestille varer fra Experts lager.

– Vi får levering fra Expert et par ganger i uka. Det er både unge og gamle som benytter seg av tilbudet, og de har gjerne funnet frem til produktet de ønsker på forhånd. Når de bestiller det hos oss føler de en trygghet siden vi både leverer, henter og monterer – også når det gjelder service og garanti, sier Brunsvik.

Kostnadseffektivt

Fra gammelt av drev selskapet en større radio- og TV-butikk i lokalene. En tid drev de en Expert-butikk på Måløy brygge, men denne ble lagt ned for fem års tid siden. Selskapet driver også Expert-butikken i Nordfjordeid.

– Hva betyr Expert-kjeden som leverandør for deg?

– De har god markedsføring, de er oppdatert med nye produkter og tilbyr gode priser, sier Brunsvik.

Hun innrømmer at hun savner Expert-skiltet på veggen, men mener de har funnet frem til et kostnadseffektivt konsept som et supplement til skipsinstallasjonen. Brunsvik forteller at det hender det kommer travle fiskere innom. Da får de med seg en av de utstilte TVene eller vaskemaskinene.

– Er dette krevende kunder?

– Det kan hende noen opplever dem som krevende, men det er kjekke folk vi er vant til å handle med, sier Brunsvik.

Når det gjelder andre kunder, kommer de gjerne innom fordi de er vant til at det ligger en Expert-butikk i lokalene. Brunsvik sier mange kommer fordi de har fått butikken anbefalt, og de bruker lokalavisa til markedsføring.

Måløy radioforretning AS har eget verksted for skipsbiten av driften, det andre sendes til sentralverksteder.

STIAN SØNSTENG 

Les også: SELGER PÅ ET GODT RYKTE

Måløy radioforretning AS driver hovedsakelig med skipsinstallasjon til fiskeflåten, men de har også hvite- og brunevarer utstilt.
Mobiltelefoner og fotoutstyr utstilt side som side med skipselektronikk.
Måløy radioforretning AS holder til i Gate 1 i Måløy.
Til toppen