Markedssjef Kirsti Danielsen hos Bergsala AS prøver ”The Ledgend of Zelda”, som hun mener vil bli et av de mest populære i Norge. Foto: Erik Andersen.

Nintendo vil at Wii skal bevege spillerne

Bevegelsesføler skal gjøre Nintendo Wii attraktiv for hele familien og gi nye spillopplevelser.

Fredag 8. desember blir Nintendos Wii lansert i Norge. Den nye konsollen, spillene og ikke minst en avansert bevegelsesføler, skal gjøre Wii attraktiv for hele familien og utvide spekteret for elektroniske spill.

– Nintendo har posisjonert seg i familiesegmentet. Nå favner vi både barn, ungdom og eldre spillere. GameCube-konsollen har vær lillebroren i markedet. Når tar vi store skritt videre med Wii, sier markedssjef Kirsti Danielsen i Bergsala AS.

I følge Danielsen var bransjens omsetning av spillkonsoller i fjor på 520 millioner kroner. Økningen var på 28 prosent fra 2004. I tillegg kommer omsetning av spill, som antagelig er enda større enn omsetningen av konsoller, målt i kroner.

Bevegelsesføler

På lanseringen av Wii i London ble det lagt spesiell vekt på den bevegelsesstyrte håndkontrollen. Ved hjelp av en sensor som plasseres foran TVen registreres bevegelsene man gjør med håndkontrollen og handlingene i spillet styres ut fra dette.

– Det nye utstyret gjør at spillet blir mer lek istedenfor at du bruker mye oppmerksomhet og energi på å trykke på knapper. Dette gjør det enklere å lære bruken av de nye spillene. Det ser jeg på som en stor fordel for alle som ikke har spilt elektronisk før, både de yngste og eldre brukerne, sier Danielsen.

Hun tror at de nye spillene i tillegg til de vanlige målgruppene kan være attraktive for brukere fra 20 til langt over 40 år.

The Ledgend of Zelda

– Hvilke av de nye spillene har du størst forventninger til i norsk sammenheng?

– Med det vi har sett i dag tror jeg uten tvil ”The Ledgend of Zelda: Twilight Princess” vil slå godt an i Norge. Dette spillet har vi ventet på i flere år, og denne serien er stor i Nintendo-sammenheng. Jeg tror den vil tiltrekke seg nye spillere. Spesielt jenter vil elske dette spillet, sier Danielsen.

Hun tror at den nye håndkontrollen med bevegelsesføler vil øke populariteten til Nintendo og de nye spillene, ikke bare sportsspillene. Håndkontrollen vil etter hennes mening gjøre det både morsomt og interessant å lære seg spillene. Samtidig vil man også lett kunne spille sportsgrener som tennis, bowling, boksing og golf på en virkelighetsnær måte, tror Danielsen.

Interaktivitet

– Nintendo-ledelsen legger stor vekt på interaktive spill og bruk av internett. Tror du dette vil slå an i Norge?

– Absolutt. Nintendo har vært på markedet i 20 år og har dermed hundrevis av spill til de gamle konsollene som kan tilbys til nedlastning til Wii. Internettoppkopling gjør det også mulig å spille sammen med andre hvor som helst i verden. Oppdateringer av spill og programvare kan skje når du selv ikke er tilstedet selv hvis maskinen er koplet til internett, sier Danielsen.

Hun tror at Wii-konsollen vil styrke Nintendo kraftig i markedet, og mene r det har skjedd mye siden konsollen ble vist første gang på utstillingen E3 i mai.

– I Norge merker vi dette blant annet på at flere nye handlere er interessert i å selge Wii-produktene, som også har fått god omtale i pressen. Det at vi skiller oss såpass mye ut fra de to konkurrentene i markedet tror jeg vil gi oss en god posisjon videre. Det går ikke bare på de tekniske fakta som for eksempel avansert grafikkort, men at Wii også åpner for nye muligheter, spilleglede og det jeg vil kalle lekenhet hos brukerne. Derfor tror jeg vi har mye å hente, sier Danielsen.

De viktigste distribusjonskanalene vil fortsatt være elektronikk- og leketøybransjen.

Britiske tennisspillere var med på å demonstrere tennis. I alt kommer åtte nye sportsspill med det nye Wii-konseptet.
Journalister fra hele Europa var invitert til lanseringen av Wii i London midt i september. Alle fikk anledning til å prøve de nye spillene.
Wii-konsollen baserer seg på DVD-plate. Til konsollen hører fjernkontroll med bevegelsesføler, tilkoplingskabler for lyd- og bilde, nettdel og oppladbare batterier. Konsollen ventes å koste rundt 2000 kroner i Norge.
Med Wii satser Nintendo også på en eldre brukergruppe.
Fjernkontrollen for Wii overfører håndbevegelser fra brukere som en del av påvirkningen til spillets gang.
Scene fra et av de nye spillene.
Til toppen