Nokia N9

Pressemelding fra Nokia 27. september 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nokia N9 på vei til butikkhyllene

Nokia N9 er nå på vei ut i norske butikker. Nokia N9 preges av estetikk, nytenkning og brukervennlighet. Alt foregår nå på skjermen, uten utvendige knapper og med hjemtasten erstattet av én enkel fingerbevegelse på skjermen.

For å gjøre det enkelt for brukerne har Nokia jobbet tett med utviklerne for å gjøre populære apper tilgjengelig for Nokia N9. Spotify, WiMP og Voddler er noen eksempler. Sosiale medier som Facebook og Twitter får man enkelt tilgang til uten å måtte laste ned egne apper.

En swipe, og du er hjemme

Nokia N9 har et intuitivt brukergrensesnitt hvor du styrer alle funksjoner med en sveip med fingeren over skjermen. Tre ulike startskjermer gjør at du raskt og enkelt kommer dit du vil. Hver og en skjerm har et eget formål med fokus på brukervennlighet.

Nokia N9 er utformet i ett eneste stykke polykarbonat med myke, fine linjer og helt uten synlige knapper. Den ripesikre 3,9 tommer store amoled-skjermen har en kurvet utside og en nærhet mellom skjerm og glass som gir en illusjon av at ikonene flyter over glasset.

Dessuten inneholder Nokia N9 det siste innen lyd- og kamerateknologi, en superkjapp nettleser samt overlegne navigasjonstjenester – alt for en komplett brukeropplevelse.

- Interessen for Nokia N9 har vært enorm etter at vi offentliggjorde nyheten den 21. juni. Med all den positive responsen telefonen har fått, føles det nå ekstra morsomt å la forbrukerne selv få oppleve den unike brukeropplevelsen Nokia N9 har å by på, sier Bjørn Egil Brekke, produktsjef i Nokia Norge.

Applikasjoner og muligheter for utviklere

Nokia N9 kommer ferdig lastet med mye brukte applikasjoner som Facebook og Twitter, samt populære Nokia-apper. Et eksempel på det er Nokia Drive, som gir gratis stemmestyrt navigasjon for bilister og fotgjengere. Med Nokia N9 kan brukeren også navigere via kollektivtrafikk i flere større byer.

Nokia har samarbeidet med utviklere i Norge og over hele verden for å kunne levere de viktigste appene til Nokia N9. Da rammeverket for utviklere også bygger på Qts populære verktøy, er det lett å portere apper utviklet i Qt for Nokia N9. Eksempler på lokale apper som vil finnes tilgjengelig for Nokia N9 er Spotify, WiMP og Voddler.

Varianter og tilgjengelighet

Nokia N9 kommer i tre ulike farger – svart, magenta og cyan. Telefonen kommer med lagringskapasitet på respektive 16 og 64 GB.

Frem til 1. januar 2012 har Telenor enerett på å selge Nokia N9.

Nokia N9 med 16 GB minne er først ut i butikk. Prisen for denne vil ligge på omtrent 4800 NOK uten abonnement. Versjonen med 64 GB følger i fjerde kvartal, til en pris på omtrent 5300 NOK uten abonnement.

Mer informasjon om Nokia N9 finnes på:

http://swipe.nokia.no

Til toppen