NORSK MØTEPLASS på Cebit

Innovasjon Norge har vært representert på Cebit i nesten alle år siden messen fikk sin nåværende form. Her samles norske utstillere til en felles stand.

Innovasjon Norges konsept er å tilby en møteplass og en base. Hvert firma får en utstillingsplass etter behov og nødvendig tilgang til data. Dette er utgangspunktet for å presentere seg til de besøkende.

– I tillegg har vi et møterom der utstillerne kan sette seg ned med kunder og ha enkel servering, sier Magnussen.

Noen av utstillerne deltar også med andre firmaer i større utstillingsområder, men de bruker den norske fellesstanden som en base, forteller Magnussen. Innovasjon Norge subsidierer cirka halvparten av kostnadene for leie av det norske fellesområdet. Det betyr at noen som ikke er så resurssterke også kan være med til Hannover.

13 firmaer

IKT-bransjen er det tradisjonelle satsingsområdet til Innovasjon Norge på Cebit. Organisasjonen er også aktiv innen andre områder og andre typer fagmesser. Her snakker vi om firmaer som satser på fornybar energi, olje og gass, maritim teknologi, sjømat og reiseliv. Innovasjon Norge arrangerer fellesutstillinger 18 steder verden over i løpet av året.

– For første gang var vi i år på Barcelona-messen Mobile World Congress i samarbeid med IKT-Norge. Tilbakemeldingene vi fikk fra denne deltakelsen var svært positive. Jeg tror vi helt sikkert kommer til å delta i Barcelona neste år, sier Magnussen.

Powered by Labrador CMS