Leder for forretningsutvikling, Helge Andersland (t. v.) og daglig leder Eyolf Bakke-Erichsen med de nye sensorene fra SafeTemp. Foto: SafeTemp

NORSK SENSOR SKAL FOREBYGGE BRANN

Den norskutviklede sensoren SafeTemp skal forebygge brann i elektriske komponenter. Det patenterte produktet er nå klart for lansering.

Publisert

Det norske selskapet med samme navn ble startet i 2016.

– Statistikk viser at mange branner starter i elektriske komponenter, og det var utgangspunktet for utviklingen av SafeTemp, sier partner og leder for forretningsutvikling, Helge Andersland.

Statistikken han viser til forteller at 52 prosent av branner i enebolig har elektrisitet som tennkilde, mens det tilsvarende tallet for boligblokker er 40 prosent. For hytter og andre typer boligbranner er tallet 35 prosent.

Sensoren er en separat enhet som kan tilkobles elektrisk utstyr og komponenter.

Høyfrekvent lyd

SafeTemp-sensoren kan festes til ulike typer produkter som ønskes overvåket, her en stikkontakt. Foto: SafeTemp.

– Dersom produktet blir varmt, og når en kritisk temperatur, vil det varsles via en høyfrekvent lyd, sier Andersland.

Sensoren festes direkte på produktet som skal overvåkes.

Statistikk viser at mange branner starter i elektriske komponenter, og det var utgangspunktet for utviklingen av SafeTemp

– Vi har utviklet et bredt utvalg av festeanordninger som muliggjør tilkoblinger til det aller meste av elektroniske produkter, komponenter og systemer. Akkurat nå lanseres en versjon som klistres direkte på artikkelen som ønskes sikret, sier Andersland.

Mobilladere, skjøteledninger og kabeltromler er mulige produktgrupper som kan sikres med en sensor.

SafeTemp-sensoren kan festes til ulike typer produkter som ønskes overvåket, her en mobillader. Foto: SafeTemp.

– I tillegg til å varsle selve brannen, vil sensoren også bidra til å luke ut skadet eller defekt utstyr som får varmeutvikling, som senere kan forårsake brann, sier Andersland.

Sensoren er stilt inn til på 55 grader. Den finnes i både sort og hvit utførelse, og leveres i pakker med to sensorer. Utsalgsprisen for en pakke vil være rundt 400 kroner.

SafeTemp leveres i pakning med to hvite eller sorte sensorer. Foto: SafeTemp.

Veien videre

SafeTemp-sensoren er nå på vei ut i markedet, og selskapet er i dialog med flere distribusjonsselskap.

– De større elektrokjedene er selvskrevne, men også elektrogrossister er aktuelle. Vi har også fått god mottakelse blant forsikringsselskapene, sier Andersland.

SafeTemp er samtidig i full gang med å videreutvikle produktet. Trådløs tilknytning til sentral sirene, armbånd- og klokkeløsninger samt ekstern kommunikasjon er stikkord.

– Det er viktig for oss å lage et enda bedre og funksjonelt produkt, og da er det naturlig å tenke både på mobile applikasjoner, og ikke minst implementering av utvidet sensorteknologi, sier Andersland.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2020, som ble distribuert 31. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS