Klaus Einar Marthinussen (f. v.), Dirk Lyders og Dag Kjenslie er spente på mottakelen av Humax-boksen for RiksTV, CXHD3000T. Pris: 1.500,-

NUMMER TRE PÅ TV-BOKSER

Humax distribueres nå i Norge gjennom Nor Elektronikk AS. Selskapet er nummer tre i verden på mottakerbokser.

– Målet for de neste årene er å passere en milliard dollar. For det europeiske markedet benytter vi våre to egne fabrikker i Polen, i tillegg har vi to i Korea, to i Kina og en i India, sier Dirk Lyders som er nordisk salgssjef.

Han karakteriserer Humax som spesialister på mottakerbokser både for mpeg2 og mpeg4, og forteller at de fleste delene som sitter i RiksTv-boksen selskapet leverer på det norske markedet er produsert i Korea, mens programvaren er utviklet i Sverige.

OEM og eget merke

– Valget om å bruke HD, mpeg4 og conax med parring av kort i Norge har medført ganske avanserte mottakerbokser. Vi håper vår CXHD3000-T vil tilfredsstille kundenes krav, sier Lyders.

Humax inngikk avtale om distribusjon med Nor Elektronikk AS ved årsskiftet. Selskapet er distributør og importør av antenner, parabol og kabel-TV-utstyr med alt av tilbehør.

Canal Digital og Viasat

Han forteller at Humax tidligere har vært på markedet i Norge blant annet med en satellittmottaker for Canal Digital og Viasat. Nor Elektronikk har også tatt inn LCD-TVer fra 19 til 40 tommer, de største modellene har en innebygd PVR harddiskopptaker på 160GB.

– Vi har også mottakerbokser for satellitt og kabel-TV, og nå også for det digitale bakkenettet. Det kommer nye modeller for kabel-TV, blant annet en HD twin-PVR med Conax kodesystem. Når det gjelder det digitale bakkenettet synes vi Humax CXHD3000-T har et fint design og er en av de best utstyrte boksene i markedet. Vi har tenkt miljø, og bestykket boksen med en egen av og på-bryter. Boksen har følgende tilkoblinger: to scart, komponent-video, analog video og audio, S-video, spdif og selvfølgelig HDMI, sier Marthinussen.

Barnesikker luke

– Boksen har også et VFD-display, som blant annet viser kanalnavn i full tekst med store blå bokstaver og tall. Dette gjør at man kan benytte mottakeren som en digital radiomottaker koblet opp mot et lydanlegg uten å måtte slå på TVen. Den ventes på det norske markedet i begynnelsen av juli. Innpakkingen viser tydelig at dette er et produkt beregnet på det norske markedet, med bilde av en norsk fjord og et norsk flagg. Vi har i samarbeid med Norges mållag fått oversatt brukerveiledningen til nynorsk, det ventes også at en samisk oversettelse vil være tilgjengelig ved slukkingen i nord, sier Marthinussen.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.5/2008

Humax leverer LCD TVer fra 19 til 40 tommer. Bildet viser LP40TDR1, som leveres med innebygd 160 GB HDD-opptaker PVR. Her kan du se et program mens du tar opp fra et annet. Pris: 10.500,- Foto: Nor Elektronikk.
Til toppen