Salgssjef Espen Skøien hos Scanor viste Euronics-handlerne et stort utvalg av nye sparepærer.

NYTT I LYS

Tradisjonelle, matte lyspærer fases nå ut av markedet. Inn kommer et stadig større utvalg av sparepærer. Scanor AS er blant firmaene som satser på leveranse av dette.

– Generelt er vi midt inne i overgangen til sparepærer. Dette gjelder pærer både basert på lysrør og dioder. Totalt finnes det allerede nå et stort utvalg av slike pærer, og mange av dem har samme utformig som de gamle lyspærene, sier salgssjef Espen Skøien hos Scanor.

De fleste sparepærer har til nå hatt søyleformede rør. Nå kommer også spiralformede. I følge Skøien tilbyr Scanor nå et meget stort utvalg sparepærer. Vi snakker om mer enn 350 varianter.

For dyre

Mange hamstret tradisjonelle matte pærer fordi meningen var at de skulle bli borte fra butikkhyllene. Årsaken var først og fremst at prisnivået til de nye sparepærene er vesentlig høyere enn for de gamle. I tillegg har mange vært engstelige for at sparepærer ikke har samme form og da nødvendigvis ikke passet til for eksempel lampeskjerm med klype. Skøien mener imidlertid at det ikke er grunn til frykt:

– En tradisjonell sparepære blir totalt sett billigere enn en gammeldags lyspære på grunn av forskjell i levetid. I tillegg sparer folk penger fordi de nye pærene bruker så mye mindre strøm. Det er heller ikke noe problem å tilpasse pærene til eksisterende holdere. De fleste kommer med enten E14- eller E27-sokkel.

Til toppen