Jonas Eriksson og Andreas Schaatun med det nye hjemmekinoanlegget SC-PTX5 med to kanaler pluss sub-woofer. Systemet koster cirka 6.000,-

Panasonic presenterte også stereo og navigatører

Tokanals hjemmekinoanlegg med bassenhet og en ny serie navigatører var noe av det Panasonic presenterte på IFA ved siden av det enorme utvalget flatskjermer.

Toppanlegget innen hjemmekino fra Panasonic denne sesongen har receiveren RX700 som sentralenhet og er tilpasset Blu-ray-spilleren DMP-BD10A.

– Dette er egentlig et 5.1 anlegg, men receiveren kan settes opp til 7.1, sier nøkkelkundeansvarlig Anderas Schaatun i Panasonic Nordic AB.

Han opplyser at anlegget selges som komponenter med et separat valg av høyttalere.

En nyhet på IFA var anlegget SC-PTX5 som ble karakterisert som et stykke upløyd mark. Dette er et DVD-basert 2.1-system, det vil si tokanals stereo med bassenhet. Markedet for slike produkter er i kraftig vekst, først og fremst fordi det er lett å plassere i hjemmet, og mange mener de ikke trenger et anlegg for omgivelseslyd med mye kabler. PTX5 har også prosessorer f or DVD med omgivelseslyd, og skaper da en kunstig romvirkning av lydbildet.

Navigatører med stor skjerm

Innen navigasjon presenterer Panasonic Strada-konseptet som er en serie navigatører tilpasset bil. Modellene har femtommers skjerm.

– Dette er en av de produktkategoriene som er i raskest vekst for tiden, faktisk vokser den raskere enn DVD da de spillerne kom på markedet, sier Schaatun.

I første omgang kommer en Strada-modell på det norske markedet, men den vil snart bli etterfulgt av flere. Schaatun forteller at i Japan og USA finnes Strada-modeller ferdig montert i bil, men i det europeiske markedet kommer produkter som løse enheter. Prisen på den første Strada-modellen vil bli cirka 4.000 kroner. Strada-modellen leveres med minnekort som har kapasitet på to gigabyte.

Produktsjef Jonas Eriksson forteller at du selv kan velge hvilken type kjøretøy du skal bruke den til.

– Du kan også programmere den som håndholdt navigatør etter at bilen er parkert. Strada har batterikapasitet på fire timer. Modellen kan også stemmestyres. Dette er en fordel når du for eksempel sykler, sier Eriksson.

GPS Assist er en funksjon som tar over styringen av navigatørene når det er dårlig eller ingen mottaking fra satellittene. Det gjelder for eksempel i tunneler. Da tar en innebygd prosessor over styringen og guider gjennom tunnelen.

Strada er navnet på Panasonics navigatør-serie, som primært er beregnet for bil. Prisen på standardmodellen er cirka 4.000,-
Til toppen