Pentax Optio VS20

Pressemelding fra Focus Nordic 25. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt innovativt kompaktkamera fra Pentax

Pentax lanserer Optio VS20, et nytt digitalt kompaktkamera som foruten en ekstra kraftfull 20x optisk zoom med brennvidde fra vidvinkel til supertele og makro, har en ekstra utløserknapp og en spesialkonstruert zoomhendel som forenkler fotografering med kameraet i vertikal stilling.  

Det kompakte kamerahuset er fylt med avanserte funksjoner, deriblant 16 effektive megapixler som gir skarpe bilder med høy oppløsning, en kraftfull 20x optisk zoom og en ekstra stor og skarp antirefleksbehandlet, smussavvisende 3" LCD fargeskjerm. Den har også en ekstra utløserknapp og en zoomhendel som gir et godt og stødig grep, også ved fotografering i vertikal stilling. Bildene på LCD-skjermen roteres automatisk og kameraet har stativgjenge for vertikal montering.  

Den nye innstillingen Handheld Night Snap tar flotte bilder med minimalt med støy ved svakt lys.  

"Pentax Optio VS20 er et universelt kamera med høy ytelse som takler flere motiv og situasjoner enn de fleste konvensjonelle kameraer - fra spontane øyeblikksbilder til reisebilder og sportsfoto", sier Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske generalagent.  

Viktige funksjoner

20X optisk zoom med brennvidder fra 28 mm vidvinkel til 560 mm super telefoto (tilsvarende 35 mm format). Takket være sitt store zoomomfang tar Optio VS20 flotte levende bilder i alle modus, fra landskap til sportsarrangement. I makromodus kan man gå helt ned til 1 centimeter fra motivet.  

Kombinasjonen av 16 effektive megapixler, høykvalitets bildeprosessor, kraftig zoom og en avansert CCD-shift-type SR mekanisme for billedstabilisering, gir en meget høy bildekvalitet. Bilder som forstørres forblir skarpe fra kant til kant. Når du tar stillbilder øker automatisk kameraets følsomhet opptil ISO 6400 ved å registrere lysstyrken.  

Automatisk valg av beste programmodus for et gitt motiv eller scene gjennom å analysere en rekke parametere i hele bildeflaten. Kameraet velger mellom femten tilgjengelige motivprogrammer, deriblant blå himmel og solnedgang, og optimaliserer ulike kamerainnstillinger (f.eks. følsomhet og lukkertid).  

Nye motivprogram (Handheld Night Snap, Fish-eye og Sketch) og filter for større kreative muligheter. Digital Panorama er en funksjon som skaper et panoramabilde av to eller tre bilder. Det nye Stretch-filteret gjør det mulig å strekke ut deler av et bilde for iøynefallende visuelle effekter. Totalt finnes det tretten digitale filtre og tre bildestørrelser (4:3, 16:9 og 1:1) å velge mellom.  

Oppgradert automatisk ansiktsgjenkjenning med minne, noe som innebærer at man kan prioritere skarpt fokus og optimalisert eksponering på forhåndsvalgte ansikter, praktisk når man tar gruppebilder. Også funksjoner som Smile Capture forenkler opptak av levende øyeblikksbilder.  

HDTV (1280x720) filminnspilling med egen startknapp, noe som gjør det raskere å gå fra tanke til handling når man vil filme. Tre nye digitale filtre (Fish-eye, Miniatyr og Sketch) gjør det mulig å eksperimentere med mer visuelle uttrykk.  

Blant øvrige funksjoner finnes fotografering med trådløs fjernkontroll (ekstra tilbehør) og D-Range innstilling som forhindrer over- og undereksponerte områder i bildet.  

Pris og tilgjengelighet

Pentax Optio VS20 blir tilgjengelig i butikk fra midten av februar 2012, og den vil koste ca. kr 1.999,- inklusive mva.

Nakkestropp og software for bildevisning (Mediainpression), redigering og arkivering følger med (kompatibel med Windows 7 og Mac OS X 10.7).

Til toppen