– Denne overgangen betyr like mye som innføringen av TV eller overgangen fra sort/hvitt til fargefjernsyn, sier distribusjonsingeniør Michel Gascoin i NRK. Han trykket på knappen og slukket dermed det analoge bakkenettet i Rogaland. Foto: Jan Tore Glenjen, Stavanger Aftenblad.

– RIKSTV VANT SLAGET

– RiksTV har solgt 45.000 mottakerbokser i Rogaland, og det er ingen tvil om at vi har vunnet det første slaget.

Det sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV, etter at det analoge TV-nettet ble slukket i Rogaland tirsdag 4. mars kl. 12. RiksTV beregner at 40.- 50.000 husstander har tatt mot TV i det analoge bakkenettet, og at RiksTV har fått 35.000 av disse som kunde.

– Dette betyr at vi har satt konkurrentene på sidelinjen. De som ikke har valgt RiksTV har i stor grad valgt parabol, først og fremst fra Canal Digital. Vi har nådd frem med budskapet om at RiksTV er det enkleste alternativet for dem som har vanlig antenne, og vi har satt sammen en programpakke som passer veldig godt for denne gruppen. De ønsker verken 100 kanaler, HDTV eller mottakerboks med PVR (personlig videoopptaker), mener Søreide.

Han nøler ikke med å utrope RiksTV til vinner etter den første analogslukningen, og mener ingen av konkurrentene kan ha solgt i nærheten av så mye.

Store som Lyse

Han mener rogalendingene har håndtert teknologiskiftet veldig godt.

– Dette er den raskeste overgangen til digital-TV verden har sett. Vi hadde forberedt oss på mange telefoner, men fikk mindre enn en tredel av det vi forventet. Det kunne ikke vært mer vellykket, sier Søreide.

Han innrømmer at konkurransesituasjon er ny, i og med at de største norske kanalene nå er på plass hos både Canal Digital og Viasat.

– Men hvis de tror de vet hvordan vi vil legge opp ting i forbindelse med de kommende analogslukningene, tar de feil. Vi er klar over at det er en skjerpet konkurransesituasjon, og vil ta konsekvensen av dette. Vi har klokketro på det vi driver med, hviler ikke på laurbærene, og vil nå evaluere det vi har gjort i Rogaland, sier Søreide.

I forbindelse med slukningen i Rogaland var folk fra NTV, Norkring, RiksTV, TV 2 og NRK til stede, og begivenheten ble sendt direkte på TV 2 Nyhetskanalen.

– For oss var selve lanseringen av RiksTV en større begivenhet, men analogslukningen i Rogaland var den første fullføringen av teknolgiskiftet – og vi gleder oss over at ting gikk så godt, sier Søreide.

Neste slukking er i Østfold 29. april, siden følger Oslo og Akershus 20. mai.

Svein Ove Søreide er kommunikasjonsdirektør i RiksTV.
Til toppen