Markedssjef Pia Brunell Hansson i Sagem med en av de nye boksene som har mpeg4-teknologi og er klar for det norske bakkenettet. Foto: Erik Andersen.

Sagem satser på Norge og vil tilby mer fransk boksmat

Sagem er markedsleder på TV-bokser i Sverige og har vist stor interesse på å være leverandør av bokser til det norske bakkenettet.

Markedssjef Pia Brunell Hansson i Sagem Communication Nordic forteller at firmaet nå leverer HD-bokser til Canal Digital i Norge. Det er da snakk om den kombinerte boksen for satellitt og digitalt bakkenett. Omsetningen av bokser til operatører som Canal Digital går direkte fra hovedkontoret i Frankrike og ikke vi a det skandinaviske kontoret i Stockholm.

– Hva har Sagem å tilby med mpeg4-teknologi nå?

– Vi har alle teknologier tilgjengelig. Sagem tilbyr digitalmottakere for bakkenett, satellitt, kabelnett og IP. I tillegg til enkeltmottakere har vi også kombinasjonsmottakere, eksempelvis den vi leverer i Norge for satellitt og bakkenett. Jeg tror det blir et stort marked for kombinerte mottakere i mange land, sier Brunell Hansson.

Som kjent er Norge første land som tar i bruk mpeg4 i sin helhet på et bakkenett. Det er ventet at de fleste andre land i Europa vil komme etter med denne komprimeringsteknologien. Mange har spekulert på om det da vil bli mangel på mpeg4-bokser. Det bekymrer ikke Brunell Hansson.

Dekker mpeg4-behovet

– Jeg tror definitivt at vi skal dekke behovet. Allerede i dag har vi en stor andel av det som selges i Sverige av mpeg2-bokser og er markedsleder der. Produksjonen av mpeg4-bokser har startet og øker raskt.

– Hva tror du vil skje i Sverige hvis man forlater mpeg2 og går over til mpeg4?

– Det blir i så fall en omfattende operasjon som må tas sk ritt for skritt. Nå har svenskene nylig kjøpt en boks og mange har samtidig anskaffet ny TV med flatskjerm. Etter hvert som det kommer stadig flere HD-programmer vil det skape behov for nye bokser, også kombinert med harddiskopptaker. Det kan bety at overgangen til ny teknologi kan gå nokså smertefritt.

Foreløpig har Sagem ikke solgt IP-bokser verken i Sverige eller Norge. Årsaken er at operatørene så langt ikke har vist stor nok interesse for denne produkttypen, mener Brunell Hansson. Nå er mye av oppmerksomheten konsentrert om det som skjer i Norge på andre plattformer.

Følger bakkenettet

– Vi følger nøye med i planene for det digitale bakkenettet. Sagem har også mange andre produkter som vi vil tilby i markedet. Det gjelder fotoskrivere, digitale fotorammer og trådløse telefoner. Mobiltelefoner er også en interessant produktgruppe for oss, men vi satser foreløpig ikke på det i Norden, sier hun.

Derimot har den franske produsenten planer om å lansere mediesentre.

– Mediesentre og TV-bokser er nær beslektede produkter som arbeider med de samme applikasjonene. I tillegg til plattformene for bakkenett, kabel og satellitt, er det her snakk om bredbånd. Dessuten kan du se for eksempel filmer, og høre musikkfiler du har lastet ned på egen PC.

Mediesenteret er en ny produktgruppe for Sagem. Den franske produsenten regner med å starte markedsføringen i slutten av året. Det er i første omgang beregnet omsetning gjennom operatører i hvert enkelt land, og Brunell Hansson kan foreløpig ikke svare på om det er aktuelt å markedsføre dette i Norge.

Sagem-selskapet har planer om å opprette eget norsk salgskontor, og ser muligheter til å ansette folk som er dedikert for Norge.

– My Dual radio 700 er en internettradio som vi nå lanserer på det europeiske markedet og venter oss mye av, sier Brunell Hansson. Totalt regner man med at det er mellom 7.000 og 8.000 radiokanaler tilgjengelig på nettet.
Sagem planlegger å markedsføre trådløse telefoner i det nordiske markedet. D60C er en av modellene kommende sesong.
Digitale fotorammer er også en av produktgruppene til franske Sagem. Denne modellen heter PF507.
Sagem Photo Easy 270 er en fargeskriver for papirformater opp til 10 x 15 cm med oppløsning 300 dpi. Skriveren har 6 cm LCD-skjerm.
Til toppen