Samsung Galaxy Xcover

Pressemelding fra Samsung 11. august 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Smartmobil for all slags vær:

Ny vanntett touchmobil tåler tøffe tak

Samsung lanserer i dag en ny vanntett og støtsikker touchmobil, Galaxy Xcover. Telefonen har operativsystemet Android 2.3 - det nyeste og raskeste operativsystemet for smarttelefoner. Galaxy Xcover er med andre ord robust både utvendig og innvendig, og passer like godt på byggeplassen som på båtferien.

Galaxy Xcover er Samsungs første støv- og vanntette touchtelefon, og har sikkerhetssertifiseringen IP67. Telefonen tåler det meste og kan for eksempel ligge under vann på en meters dyp opp til 30 minutter. Galaxy Xcover tåler støt takket være at glasset i skjermen er fire til fem ganger sterkere enn vanlig glass. 

I tillegg til et svært robust ytre har Galaxy Xcover høy ytelse og nedlastingshastighet. Med det nyeste operativsystemet Android 2.3 og en prosessor på 800 megahertz kan man for eksempel lese e-post og lytte på radio samtidig, eller lese Word-dokumenter eller PowerPoint-filer. 

Trygg i hånden

Galaxy Xcover beskyttes fra fukt og støv gjennom et tett plastdeksel, som også gjør at Samsungs nye og smarte touch-telefon ligger trygt og godt i hånden.  Tastene under skjermen er opphøyd, noe som gjør det enkelt å benytte telefonens mange funksjoner selv om du er våt på hendene eller har på hansker.

Smarte funksjoner forenkler hverdagen

Med Samsung Social Hub er det enkelt å holde kontakt med omverdenen. Telefonboken i Galaxy Xcover integreres med for eksempel e-post, kalender, Facebook og Twitter, og samler all korrespondanse og oppdateringer på ett sted. Skrivefunksjonen Swype gjør det mulig å skrive tekstmeldinger langt raskere enn ved tradisjonell tekstinntasting, ettersom fingeren dras mellom bokstavene i stedet for at tastene trykkes ned.  

Fakta: Samsungs nye touchmobil Galaxy Xcover (GT-S5690) bygger på operativsystemet Android 2.3. sikkerhetsklasse IP67: beskytter mot støv og kan ligge under vann på en meters dyp opp til 30 minutter. Størrelse: 65,9 x 121,5 x 11,95 millimeter med en HVGA-skjerm på 3,65 tommer (480 x 320 piksler), 135 gram. 800 megahertzprosessor, 150 MB minne og plass for minnekort, batteri 1 500 mAh. Mobilt bredbånd: HSDPA 7.2, HSUPA 5.76 med støtte for bluetooth3.0 + hs, USB 2.0 samt wifi 802.11 (b/g/n). Brukergrensesnitt: TouchWiz. Støtte for navigering med GPS. ThinkFree Office for lesing av dokumenter i format som Word, Excel, PowerPoint etc., kamera med tre megapiksler oppløsning, autofokus og led-blits. Lommelykt, FM-radio. I butikk i november. Anbefalt utsalgspris ved lansering 2300 kroner.

Om IP67: IP (Ingress Protection rating) er en internasjonal klassifisering for hvor bra teknisk utstyr tåler og beskytter mot vann og støv.  Dess høyere siffer dess bedre beskyttelse. Første siffer angir beskyttelse mot støv. 6 er høyeste nivå og innebærer støvtett. Det andre sifferet angir beskyttelse mot væske. 7 er nest høyeste nivå og betyr vanntett nedsenket en meter under vann i 30 minutter.

Til toppen