Svein Berg i Sanyo smiler bredt i kombikameraet HD1, som vil koste 7.000 kroner inkludert 1GB SD-kort. Foto: Stian Sønsteng.

Sanyo har store forventninger til høyoppløst kombi

Sanyo lanserer kombikameraet HD1 som tar stillbilder i 5 MP og videoopptak i HD-oppløsning.

Nordisk salgssjef Svein Berg i Sanyo Fisher Sales (Europe) GmbH er godt fornøyd med å kunne vise både HD1 og to nye stillkameramodeller på CeBIT.

- Hva vil HD1 bety for Sanyo?

- For oss er dette en døråpner, siden vi har hatt så mye omtale og interesse rundt den. Dette kameraet ble kåret til det beste uansett klasse i på CES i Las Vegas i januar. Vi har fått mange spørsmål fra både sluttbrukere og bransjen, og er glade for at det nå er klart for levering. Vi har hatt noen svært gode kundemøter her på CeBIT, og har store forventninger til HD1.

- Hvem kjøper HD1?

- HD1 er en videreutvikling av kombiapparatene våre, hvor vi ikke har rettet oss mot videoentusiastene men på familiene som synes det er greit med ett kamera hvor man kan ta både stillbilde og video. HD1 er det samme, men i en helt annen verden med høyoppløste bilder som nok vil appellere til en mer foto- og videoorientert kundegruppe – som kanskje allerede har investert i HD-klare TVer.

Still og HD-video

- Hva er de viktigste salgsargumentene for butikkselgeren som presenterer HD1?

- For det første er prisen på under 7.000 kroner svært gunstig for et så avansert kamera. Kameraet kan ta stillbilder i høy oppløsning med 5 MP, 10 ganger optisk zoom, og har muligheten til å gjøre opptak i 4:3 eller 16:9-format, med normal eller høy oppløsning. Alt lagres på SD-kort, og med i pakken følger et kort på 1 GB. Dette gir plass til 20 minutter video i høy oppløsning eller en time i vanlig oppløsning. De som ønsker mer kapasitet kan investere i flere eller større kort.

- Sanyo har vært gjennom en økonomisk vanskelig periode?

- Ja, vi har vært gjennom en omstillingsprosess. Nå er vi på rett vei, og vi har blant annet kuttet kostnader gjennom redusert egenannonsering. I stedet har vi markedsført produktene gjennom distribusjonen. Vi er leverandør av alt som har med digital foto å gjøre – med stillkamera og kombinasjonskamera som HD1, samt prosjektører. Vi er verdens største projektorprodusent, og blant de tre største på markedet i Europa, sier Berg.

Først med 3-tommer

- På CeBIT lanserer dere to nye stillkamera?

- Vår toppmodell E6 var det første stillkameraet på markedet med 3-tommers fargeskjerm. Etterfølgeren E60 er klar for levering, fortsatt med 3-tommers skjerm og med det nye fokuseringssystemet Soft Touch. Dette fungerer slik at man legger fingeren på utløserknappen for å fokusere. Deretter trykker man på knappen for å ta bildet, og på denne måten oppnår vi en aksesstid på 0,05 sekunder. Dermed har vi løst problemet med digitale stillkamera, der motivet forsvinner mens man venter på at kameraet skal gjøre seg klart. Kameraet har ni fokuseringspunkt, og objektivet beveger seg inne i kamerahuset. Kameraet har også programvare som løser problemet med røde øyne som oppstår fordi blitsen sitter tett på objektivet, sier Berg.

Sanyo lanserer også en ny innstegsmodell, S60, som også har 6 MP og det samme fokuseringssystemet.

Sanyo HD1 tar stillbilder i 5 MP og videoopptak i HD-oppløsning.
Som ekstrautstyr til HD1 selges utskiftbar vidvinkel- og telelinse. Pris per stykk: 585,-
Svein Berg er godt fornøyd med de nye porteføljen til Sanyo. På CeBIT kunne den japanske elektronikkgiganten vise frem en bærbar navigasjonsenhet som er på markedet i Japan og USA.
S-60 er ny innstegsmodell med 2,5-tommers LCD-skjerm, 3 ganger optisk zoom og fokuseringssystemet Soft Touch focus som skal reduserer lukkertiden. I handelen i april til 1.700,-
Sanyos nye toppmodell E-60 har 6 MP, 3-tommers LCD-skjerm og innebygd zoomobjektiv. Starttid ved bruk av fokuseringssystemet Soft Focus: 0,05 sekunder. I handelen i april til 2.500,-
Sanyos projektor PLV-Z4 har fått god mottakelse i markedet, i følge Berg. – Vi er verdens største produsent av projektorer, og blant de tre største i Europa, sier Berg. PLV-Z4 koster 14.000 kroner.
Til toppen