Satser for fullt med Kina-TV i Norge

– Vi er fortsatt i startfasen, men satser nå på å komme for fullt på det norske TV-markedet med våre kinesiske produkter.

Det sier Martin Vinje, medeier i firmaet Artctic Circle Electronics AS, som importerer TV-apparater fra den kinesiske produsenten Hisense. Hisense skal være Kinas største produsent av TV-apparater og har rundt 30.000 ansatt, 20.000 av dem arbeider i Kina. De siste årene har produktene vært importert til Norge.

– Nå mener jeg vi har nådd samme tekniske nivå som de beste TV-merkene ellers i verden når det gjelder tekniske spesifikasjoner og design. I tillegg mener vi at vi står meget sterkt når det gjelder ettersalgsservice. Med samarbeidspartnerne våre ligger vi helt i teten når det gjelder garantiansvar og reparasjoner, sier Vinje.

Komplette serier

Arctic Circle importerer nå komplette serier LCD- og plasma-TVer fra den kinesiske produsenten. Skjermstørrelsene LCD er fra 19 tommer til 60 tommer, mens plasma er for de største skjermstørrelsene. Vinje legger vekt på at Hisense nå bør kunne være med å konkurrere med andre produsenter i markedet for fullt.

Hisense har også fabrikker i Europa, og produksjonen herfra dekker i hovedsak vårt kontinent. Vinje antar at Arctic Circle vil selge om lag 20.000 TV-apparater i Norge de kommende 12 månedene. Expert-kjeden er den viktigste kunden for firmaet, og Vinje forteller at de er i ferd med å sluttforhandle rammen for en strategisk avtale med kjeden på IFA. Han mener også at stadig flere handlere og kjeder vil få opp øynene for produktene fra Hisense.

– Jeg tror at mange, både små og store aktører, vil falle fra i markedet. Derfor gjelder det å ha kontakt med en seriøs leverandør som kan bistå med det som trengs for å overleve.

Elektriske husholdningsapparater

Kommende sesong vil Arctic Circle markedsføre to serier med full HD fra Hisense. Skjermstørrelsene her er fra 37 tommer og oppover.

– Er det planer om å markedsføre andre produkter enn TV?

– Hisense-gruppen er eid av den kinesiske stat og har en meget omfattende produksjon av mange typer elektriske og elektroniske produkter. Konsernet er blitt største aksjonær hos Kelon, som er Kinas største produsent av elektriske husholdningsapparater. Vi ser for oss at vi også kan komme med slike produkter med Hisense-merket. Vi vil at Hisense skal bli et merke som omfatter flere produktgrupper, for eksempel kjøle- og fryseprodukter, varmepumper, vinkjølere og alt som er kompressorbasert. Det blir med andre ord ikke aktuelt å importere produkter for vask og tørk.

Powered by Labrador CMS