Sammen med X10 mini pro supplerer X10 mini Sony Ericssons Xperia-serie.

SMÅ ANDROID-TELEFONER

X10 mini og mini pro supplerer Sony Ericssons Xperia-serie.

Xperia X-10 mini skal være verdens minste Android-telefon. Søstertelefonen X10 mini pro har de samme egenskapene, men har i tillegg tastatur som gjør den litt større i dimensjoner. Begge har Sony Ericssons UX-plattform, som skal være spesielt tilpasset små formater.

– Med disse modellene vil vi skape nye markeder. Folk vil ha små telefoner, men de fleste er ikke villige til å inngå kompromisser. De vil ha brukervennlighet og alle viktig funksjoner de trenger for kommunikasjon og underholdning, sa PR-sjef Gustav Brusewitz.

Mini pro har utskyvbart tastatur med norske tegn. Operativsystemet er Googles Android 1.6. Berøringsskjerm type QVGA. Telefonene har Googletjenestene Maps, Widgets, Talk og Voicesearch. I tillegg kommer You Tube og Android marked. Det er innebygd minne på 128 MB og terminal for Mikro SD minnekort med kapasitet opp til 16 GB. Kameradelen har fem megapikslers minnebrikke, autofokus og innebygd videolampe. Kommunikasjonsegenskaper er Sony Ericssons Tima Scape som inkluderer Facebook-oppdateringer og Twitter i tillegg til sms og mms.

Tilkoblinger er 3,5 millimeters lydutgang og mikro USB-terminal. Blåtann-teknologi og Wi-Fi funksjonalitet.

Grønn profil

Begge Xperia X10-modellene inngår som en del av Sony Ericssons miljøprofil Green Heart. Dette betyr at telefonene skal være blant de mest miljøvennlige i markedet. Prosjektet omfatter alle deler av telefonen. Eksempelvis kan plastmaterialene gjenvinnes, all lakk og maling er vannbasert og emballasjen er miljøvennlig. I tillegg er laderne energieffektive.

Produktserien vår skal ligge fremst i miljøutviklingen. Dette viser vi blant annet ved å lage instruksjonsbøkene våre elektronisk og lastet inn i apparatene i stedet for å trykke de på papir, sier Brusewitz.

To varianter

X10 mini vil bli solgt i to varianter i Norge. En variant har svart deksel som sitter på telefonen. I tillegg følger det med et sølvfarget deksel. Den andre varianten har hvitt deksel og her følger det med ekstra limefarget deksel. Selve telefonen er svart.

X10 mini vil før subsidiering koste i underkant av 3.000 kroner, mens X10 mini pro vil koste en del over 3.000 kroner. Begge telefonene kommer på markedet i løpet av kort tid.

Sony Ericssons nye Xperia X10 mini blir verdens minste telefon med Android plattform.
X10 mini pro har utskyvbart tastatur med norske tegn.
Til toppen