– Småelektriske apparater har vi mye av, og kjøkkenmaskinene skal gjerne være røde nå, forteller Øyvind Sørby ved Euronics Slevik Elektriske AS på Gressvik utenfor Fredrikstad.

SMÅTT ER MELK OG BRØD hos Euronics på Gressvik

– Småelektrisk er «brød og melk»-varene også i denne elektronikkbutikken, som så mange andre.

Men den lokale el-forhandleren var ikke død! Hos Euronics Slevik fikk vi et svært positivt inntrykk av at de nære kjerneverdier i høy grad fortsatt eksisterer – selv i dagens lavpris- og kjedebaserte marked.Satser på service! Hvem gjør ikke det, i disse dager? Eller hevder de gjør det. Selvsagt gjør de det hos Euronics-butikken også, som er Fredrikstads eneste i den kjeden. Men alle de andre gigantene, Lefdal, Elkjøp og Expert samt noen andre frittstående, er også i markedet. Så hva gjør den tradisjonsrike butikken for å skille seg ut? De satser på service …– Her blir kundene tatt hånd om og får en person å forholde seg til. Vi er alltid å få tak i via telefon, forteller Sørby til fagbladet Elektronikkbransjen.– Mange kunder forteller at dette er umulig hos de andre kjedene. De blir satt over på vent og ender opp hos et hovedkontor i Oslo, og får ofte aldri tak i selgeren i butikken der de skal kjøpe eller vil kjøpe en vare, blir vi fortalt.Øyvind Sørby, som har vært i elektronikkbransjen siden 1980, forteller at han og de to kollegene alltid tar seg tid.

Ryktet sprer seg

Hvitt i farger og stål

Kjente merker

– Wilfa, Philips, Braun, OHB Nordica, slike merker er de vi har mye av, sier Øyvind Sørby.Butikken har det siste halvannet år bygd opp en brukbar dataavdeling og selger jevnt godt. Her er selvsagt alle nødvendige tilleggsprodukter på plass, som blekk og skrivere. I fjor hadde butikken faktisk tredjeplassen over butikker som solgte mest av en spesiell Epson-skriver.Andre aktuelle utfordringer for Euronics-betjeningen er overgangen til det digitale bakkenettet, hvor signalene i Østfold slukkes ved utgangen av april.

– Vi selger jevnt av RiksTV-dekodere og mye parabol. For mange vil det faktisk være rimeligere å velge for eksempel Canal Digital hvis de bare skal ha noen få kanaler. Vi forsøker å få frem forskjellen overfor kundene på hva RiksTV er og tilbyr kontra de to satellittleverandørene. Det viktigste er at kundene får det produktet som passer best for dem.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.2/2008

Tom Ringstad (f. v.), Øyvind Sørby og Kai Henning Jacobsen ved Euronics Slevik Elektriske AS på Gressvik. – Arbeidsmiljøet er topp, ingen slutter. Det er derfor vi er så gamle alle vi som jobber her, humrer Sørby. Guttas alder er henholdsvis 59, 48 og 43 år.
Gøy på jobben – arbeidsmiljøet er på topp!
Tom Ringstad bistår med å finne rett kabel til en kunde.
Til toppen