Sony MDR-NC100D og MDR-200D

Pressemelding fra Sony 21. september 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony lanserer fremtidens hodetelefoner

Jo mer støy det blir rundt oss, jo høyere verdsetter vi stillheten. Uansett om du jobber, slapper av eller reiser er stillhet viktig. Ved hjelp av spesialutviklet digital teknologi har Sony derfor produsert de nye støydempende hodetelefonene MDR-NC100D og MDR-200D, slik at du får ro rundt deg når du trenger det.

Hodetelefonene er svært enkle å ta med seg, og gjør at fly- og togreiser ikke lenger trenger å være tålmodighetsprøver. Musikken slipper å konkurrere med bakgrunnsstøy, så du kan fint skru ned volumet og dermed skåne ørene dine – samtidig som du hører hver eneste tone. Du klarer også fint å konsentrere deg selv om du befinner deg midt i et hektisk kontorlokale eller en avgangshall.

Begge hodetelefonmodellene bruker Sonys S-Master Full Digital Amplifier, noe som sørger for god lydkvalitet. De benytter seg også begge av Sonys Digital Noise Cancelling-teknologi, som måler bakgrunnsstøy og sender ut anti-fase-signaler med større nøyaktighet enn det analoge modeller klarer.

Dette resulterer i svært effektiv støydemping, noe som blir videre forsterket med signalbehandlingen fra Sonys Digital Equalizer. Dette sikrer at utsignalet for lyd ligger så tett opptil det originale signalet som mulig. Én av de største fordelene med dette at man slipper den overdrevne bassen man gjerne forbinder med støydempende hodetelefoner.

Det beste av alt er imidlertid at den støydempende algoritmen har kunstig intelligens og dermed kan skille mellom ulike omgivelser. Med ett knappetrykk skrur du på Artificial Intelligence Noise Cancelling, som måler bakgrunnsstøy og automatisk velger den beste modusen for optimal støydemping.

Utseendemessig er imidlertid de to modellene nokså ulike. MDR-NC100D har ørepropper og får fint plass i lommen. Disse leveres med drivere på 13,5 mm med bredt frekvensområde og stort dynamisk register, noe som gir deg en musikkgjengivelse med høy kvalitet. Den vertikale utformingen gjør dessuten at øreproppene sitter både bedre og mer komfortabelt enn tradisjonelle ørepropper.

MDR-NC200D har 40 mm store drivere, noe som gir fremragende lydkvalitet. Øreklokkene er utstyrt med trykkavlastende uretanputer, noe som sammen med den lette utformingen gjør at de føles komfortable selv etter mange timers bruk. Øreklokkene kan legges sammen og dermed bli svært kompakte.

De to modellene dekker ulike behov, men uansett hvilken du velger får du hodetelefoner med avansert støydemping, god lydkvalitet og flott design.

MDR-NC100D får en veiledende utsalgspris på 1300 kroner, mens MDR-NC200D kommer til å koste 2000 kroner. Begge modellene blir tilgjengelige for salg i oktober.

 

Model

MDR-NC200D

MDR-NC100D

Type

Dynamic, closed

Dynamic, closed

Driver units

40mm, dome type (CCAW adopted

13.5mm, dome type (CCAW adopted

Power handling capacity

50mW

50mW

Impedance

68Ω at 1 kHz (when power is on)

35 Ω at 1kHz (when power is off)

70Ω at 1 kHz (when power is on)

16 Ω at 1kHz (when power is off)

Sensitivity

103 dB/mW (when power is on)

102 dB/mW (when power is off)

110 dB/mW (when power is on)

103 dB/mW (when power is off)

Frequency response

8 Hz – 23 kHz

8 Hz – 23 kHz

Total noise suppression ratio1

Approx 17.5 dB2

Approx 17.5 dB2

Power source

DC 1.5V 1 x LR03 (AAA) battery

DC 1.5V 1 x LR03 (AAA) battery

Cord

Approx. 1.5 m OFC Litz cord, neck-chain (including control box)

Mass

Approx 180g

Approx 9 g headphones (not including cord)

Approx. 26 g control box (including battery, not including cord)

Included items

Headphones (1)

Plug adaptor for in-flight use3 (single/dual) (1)

Connecting cord (1.5 m, gold plated L type stereo mini plug) (1)

Carrying case (1)

Sony LR03 (size AAA) battery (1)

Operating Instructions (1)

Warranty card (1)

Headphones (1)

Plug adaptor for in-flight use*3 (single/dual) (1)

Noise Isolation Earbuds (S x 2, M x 2, L x 2)

Cord adjuster (1)

Carrying pouch (1)

Sony LR03 (size AAA) battery (1)

Operating Instructions (1)

Warranty card (1)

 

1 Under the Sony measurement standard.

2 Equivalent to approx. 98.2% reduction of energy of sound compared with not wearing headphones.

3 May not be compatible with some in-flight music services.

Til toppen