Sony PlayStation Vita

Pressemelding fra SOny 15. desember 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

PlayStation Vita: den ultimate spillopplevelse

Glem mobilspill – PS Vita er en unik bærbar spillkonsoll som gir deg en helt ny måte å spille på

Sony Computer Entertainment, som er ansvarlig for alle Sonys PlayStation-produkter, lanserer nå den nye bærbare spillkonsollen PlayStation Vita, som gir deg en spillopplevelse ingen andre bærbare konsoller kommer i nærheten av. Det er altså ikke lenger nødvendig å sitte foran TV-en for å bli fullstendig oppslukt av et spill – med PlayStation Vita kan du bli det hvor som helst.

Alle PlayStation-konsoller har som mål å gi deg en storslått spillopplevelse, og PS Vita er ikke noe unntak. Konsollen kombinerer det beste fra andre PlayStation-produkter, og er utstyrt med en rekke ulike funksjoner som til sammen gir deg den ultimate bærbare underholdningsopplevelse.

En revolusjonerende utforming

PlayStation Vita har en fem tommer stor OLED-berøringsskjerm, og i kombinasjon med den kraftigste spillmotoren som noen gang er plassert i en håndholdt konsoll gir det en grafikkskarphet du aldri har sett maken til på en bærbar spillmaskin. I tillegg har PS Vita også en trykksensitiv styreplate på baksiden, og det å kunne spille ved å berøre både framsiden og baksiden på en bærbar konsoll samtidig gir deg en helt ny spillopplevelse. Ved å bruke begge sidene av konsollen kan du ta på, gripe, dra og dytte ting med fingrene, og du spiller dermed på en mer tredimensjonal måte.

PlayStation Vita har en elegant, oval utforming, slik at den ligger perfekt i hånden. Som første bærbare konsoll har PS Vita i tillegg til de velkjente PlayStation-knappene også to analoge spaker, noe som åpner for spillsjangre som tidligere har vært mindre aktuelle for bærbare konsoller. PS Vita er også utstyrt med to kameraer (ett foran og ett bak), tre bevegelsessensorer, gyroskop, akselerometer og elektronisk kompass, som alle bidrar til å gi deg en fantastisk underholdningsopplevelse.

Interaktiv underholdning i en sosial spillkonsoll

Det å spille på en PlayStation Vita trenger ikke å være noe du gjør i ensomhet – tvert i mot kan PS Vita gi deg en stor spillopplevelse samtidig som du er sosial. Ved hjelp av innebygd WiFi og 3G kan du spille sammen med vennene dine, uansett om dere sitter ved siden av hverandre eller befinner dere på hvert deres kontinent.

I tillegg til å kunne koble deg sammen med venner og andre spillere kan du med PS Vita også logge deg på Internett og bruke sosiale medier som Facebook, Skype og Twitter. Konsollen er også utstyrt med en rekke andre sosiale applikasjoner. Ved hjelp av ”Party”-funksjonen kan du snakke eller chatte med venner, og den interaktive portalen ”LiveArea” gir deg oppdateringer fra både spillutviklere og venner. Applikasjonen ”Near” lar deg utveksle informasjon med PS Vita-konsoller som befinner seg i nærheten, mens ”Cross-Play” gjør det mulig å spille sammen med andre på tvers av plattformer, slik at du med en PS Vita for eksempel kan spille mot en venn som bruker en PlayStation 3-konsoll.

- PlayStation Vita er milevis foran alle andre bærbare konsoller på markedet, og gir spilleren en helt ny og altoppslukende spillopplevelse. I tillegg er PS Vita en konsoll med så mange muligheter og ulike spill at vi er overbevist om at den kommer til å appellere til langt flere enn den harde kjernen av spillentusiaster, sier Marius Steen, som er PR-koordinator for Sony PlayStation i Norge.

PS Vita kommer til å lanseres med en rekke nye, spennende spill, i tillegg til at man får tilgang til Android-applikasjoner, slik at man også kan spille vanlige mobilspill på konsollen.

PlayStation Vita lanseres i to ulike utgaver – én med WiFi og én med både WiFi og 3G – og de blir begge å finne i norske butikker 22. februar 2012.

Forbrukere som er interessert i PS Vita bør registrere seg på På innsiden av PS Vita, hvor de kan få tilsendt de siste PS Vita-nyhetene og informasjon om eksklusive tilbud, rabatter og konkurranser.

Mer informasjon om PlayStation Vita finnes også på www.no.playstation.com. Du får tilgang til bilder og annet pressemateriale ved å registrere deg på Sony Computer Entertainments PressVault.

Tekniske spesifikasjoner:

Platform name PlayStation®Vita

Model number PCH-1000 series

CPU ARM® Cortex™-A9 core (4 core)

GPU SGX543MP4+

Main memory 512MB

VRAM 128MB

External Dimensions Approx. 182.0 x 18.6 x 83.5mm (width x height x depth) (tentative, excludes largest

projection)

Weight Approx 279g (3G/Wi-Fi model)

Approx 260g (Wi-Fi model)

Screen

(Touch screen) 5 inches (16:9), 960 x 544, Approx. 16 million colors, OLED

Multi touch screen (capacitive type)

Rear touch pad Multi touch pad (capacitive type)

Cameras Front camera, Rear camera

Frame rate : 120fps@320x240(QVGA), 60fps@640x480(VGA)

Resolution : Up to 640x480(VGA)

Sound Built-in stereo speakers

Built-in microphone

Sensors Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer), Threeaxis

electronic compass

Location Built-in GPS (3G/Wi-Fi model only)

Wi-Fi location service support

Keys / Switches PS button

Power button

Directional buttons (Up/Down/Right/Left)

Action buttons (Triangle, Circle, Cross, Square)

Shoulder buttons (Right/Left)

Right stick, Left stick

START button, SELECT button

Volume buttons (+/-)

Wireless

communications Mobile network connectivity (3G/Wi-Fi model only)

3G modem (data communication): HSDPA/HSUPA, GSM/GPRS/EDGE

IEEE 802.11b/g/n (n = 1x1)(Wi-Fi) (Infrastructure mode/Ad-hoc mode)

Bluetooth® 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)

Slots/Ports PlayStation®Vita card slot

Memory card slot

SIM card slot (3G/Wi-Fi model only)

Multi-use port (for USB data communication, DC IN, Audio [Stereo Out / Mono In],

Power Built-In Lithium-ion Battery: DC3.7V 2210mAh

AC adaptor: DC 5V

Operating

environment

temperature 5℃~35℃

Supported

AV content

format Music

-MP3 MPEG-1/2 Audio Layer 3, MP4 (MPEG-4 AAC), WAVE (Linear PCM)

Videos

-MPEG-4 Simple Profile (AAC), H.264/MPEG-4 AVC High/Main/Baseline Profile

(AAC)

Photos

-JPEG (Exif 2.2.1), TIFF, BMP, GIF, PNG

Til toppen