PSPGo er Sonys nye PSP-modell. Den bruker ikke det fysiske UMD-formatet, men har i stedet 16 GB som kan fylles med spill via internett.

Sony VISTE PSP UTEN UMD

Også Sony satser på en kontroller med bevegelsessensor, og de planlegger å slippe en slik til Playstation 3 våren 2010. Den vil fungere sammen med Eyecamera.

På Sonys pressekonferanse ble dette vist med pil og bue, sverdfekting og håndskrift.

Sony slipper en helt ny PSP-modell som ikke vil bruke UMD-formatet som har vært standard til nå, der man i stedet laster ned innhold fra internett til et 16 GB fastminne. Den nye modellen heter PSPGo, kommer i høst og vil koste 249 USD.

– PSPGo og PSP 3000 vil begge være på markedet. Forbrukere som foretrekker fysiske produkter velger en PSP 3000, de som liker digital nedlasting velger PSPGo, sier markedssjef John Kollar hos Sony Computer Entertainment America.

Småspill for nedlasting

I tillegg til tradisjonelle spill vil Sony tilby mindre og billigere programmer og spill for nedlasting, ikke helt ulikt applikasjonene til Apples Iphone og Ipod Touch. Blant nyhetene til PSPer Gran Turismo, MetalGear Solid: Peace Walker og Little Big Planet.

Jack Tretton, sjef for Sony Computer Entertainment America, viste spillnyhetene til PS3. The Last Guardian er et vakkert spill fra skaperne av Ico og Shadow av Colossus. En annen nyhet er Agent fra Rockstar, som står bak GTA-serien. Agent foregår på 70-tallet, og dreier seg om spionasje. Til slutt ble God ofWar 3 vist, der krigsguden Kratos er i gang med nye actionfyllte oppdrag.

Sony fortalte også satser videre på Playstation 2, og lovet mer enn 100 nye spill i 2009.

– Vi har ennå ingen planer om å begrave Playstation 2, selv om konsollen er ti år gammel, proklamerer Jack Tretton, og legger til at dagens PS2-kjøpere er morgendagens PS3-kjøpere.

Sony hadde lange ventelister av folk som ville prøve God ofWar 3.
Til toppen