Sony Xplod XAV-70BT, XAV-60 og DSX-S100

Pressemelding fra Sony 16. februar 2010:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony Xplod XAV-70BT og XAV-60 – to nye multimediaspillere for bilen. I tillegg kommer bilstereoen DSX-S100, som er tilpasset overgangen til digital musikk.

XAV-70BT og XAV-60

XAV-60 kommer med en 6.1” widescreen WVGA berøringsskjerm, mens XAV-70BT har en skjerm på hele 7”. Mottakerne gir tilgang til all underholdningen man måtte ønske seg, i et enkelt brukergrensesnitt. WVGA-skjermen presenterer høyoppløselige bilder med 800 x 480 megapiksler, en oppløsning som er fem ganger høyere enn i tradisjonelle QVGA-skjermer. Sony er kjent for bildekvaliteten i sine produkter, og overfører nå sin ekspertise til bilunderholdningsproduktene. Systemene er utviklet for å unngå signalforstyrrelser, blant annet ved å skille signalkretsen og strømforsyningen for både lyd og bilde.

Begge modellene kan spille av CD, DVD, og VCD, og støtter MP3/AAC/WMA lydfiler, DivX/MPEG-1/MPEG-2/MPEG-4 (Simple Profile) videofiler og JPEG bildefiler. For å gi deg mer frihet kan du nå også koble nesten alle digitale musikkspillere til USB-inngangen i spillerne. Tilkoblede enheter kan også betjenes fra hovedenheten, og vil lades når de er koblet til. Det visuelle brukergrensesnittet gjør betjeningen enkel og intuitiv via berøringsskjermen. Når en iPod eller iPhone er koblet til, kan man søke på artist, album eller sangtittel direkte fra berøringsskjermen. 

Informasjonen som vises på skjermen under avspilling av musikk er holdt enkel for å unngå forstyrrelser mens man kjører. På skjermen vises et stort bilde av albumet med navnet på sangen, albumet og artisten. Ved berøring av skjermen popper virtuelle knapper opp for funksjoner som eksempelvis skip, shuffle og pause. For å bytte sang eller album kan man enkelt dra fingeren over skjermen, mot høyre, venstre, opp eller ned.

Det er ikke alltid like lett å vite hva man har lyst til å høre på. Funksjonene ZAPPIN™ og SensMe™ gjør valget av musikk enda lettere. Når du berører ”ZAP”-knappen, spilles korte klipp fra musikksamlingen av, slik at man enkelt finner den sangen man ønsker.

Begge spillerne har ”SensMe channels” og ”SenseMe mood”. Disse funksjonene tilpasser musikken til den stemningen man ønsker.  Sonys egen teknologi 12 TONE ANALYSIS sorterer musikken din automatisk etter forskjellige stemninger (for eksempel Dance/Relax/Emotional), noe som gir en rekke ”mood channels” fra ditt musikkbibliotek. Kanaler som er tilpasset forskjellige kjøresituasjoner, som for eksempel Freeway, Morning Commute og Midnight Cruise, har blitt lagt til i Xplod bilstereoserien.  Med XAV-70BT og XAV-60 kan du velge mellom hele 21 forskjellige stemninger SensMe channels.

XAV-70BT har integrert Bluetooth® slik at man kan overføre musikk trådløst fra mobiltelefonen, eller bruke handsfree.

DSX-S100

Xplod DSX-S100 er et helt nytt konsept innen bilstereo, tilpasset den stadig økende bruken av digitale musikkspillere.  Modellen er utviklet kun for digitale musikkspillere, og løser problemene relatert til bruk av MP3-spillere i bilen – samtidig som den totale lytteropplevelsen blir forbedret. MP3-spillere har i stor grad overtatt CD-ens plass, og blir koblet til ulike systemer hvor man enn er – også i bilen. Det blir ofte rot med ledninger fra hovedenheten eller dunking av den løse spilleren når spillerne er koblet til i hanskerommet. DSX-S100 løser problemet med ”Tune Tray”, et system som lett lar deg koble til og gjemme vekk din bærbare spiller. 

Tune Tray er skjult og vises når man åpner frontpanelet på stereoen. Det er enkelt å gjemme en minnepinne, WALKMAN eller en hvilken som helst iPod eller iTouch. En USB-adapter for iPod er innebygget for at tilkoblingen skal være enda enklere.

Den avtakbare frontplaten har en slank design og et 2-linjers LCD-display.  Den støtter MP3/AAC/WMA lydfiler og kommer med ZAPPIN, som gjør musikksøk enklere. DSX-S100 har også Quick BrowZer™, som gjør det enklere å finne frem til ønsket musikk. Når du roterer volumkappen kan du søke på artist, album, sjanger, spilleliste, fil eller mappe. Etter at du har valgt ønsket musikk trenger du bare å trykke på volumknappen for å begynne å spille av.  

XAV-70BT og XAV-60 er tilgjengelige fra april, og DSX-S100 er tilgjengelig fra mai 2010.

Veiledende priser:

DSX-S100: 1 600,-

XAV-60: 7 000,-

XAV-70BT: 9 000,-

Til toppen