Speilrefleks økte med 60 prosent

Salget av digital speilrefleks økte 60 prosent første halvår, fra 20.500 til 33.000 enheter.

– I fjor mente mange at kamerasalget hadde nådd toppen, at vi måtte få en nedgang i 2007. Slik ser det ikke ut hittil, sie r informasjonssjef Knut Førsund i Fotorådet.

Første halvår ble det solgt 210.000 kameraer i Norge, 5.000 mer enn i fjor. Salget av kompaktkameraer har gått en anelse ned, mens salget av digital speilrefleks har økt fra 20.500 til 33.000 – tilsvarende 60 prosent.

– At kamerasalget fortsatt er så høyt, skyldes ganske sikkert at nyere kameramodeller både er bedre og kjappere. Finesser som økt bildekvalitet i svakt lys, større skjerm til å se bildene på, kortere reaksjonstid, ansiktsgjenkjenning som også gir bedre bilder og at folk får enda mer for pengene, mener Førsund i følge en pressemelding.

Det er Nikon og Canon som stikker av med brorparten av speilreflekssalget, men merker som Olympus, Pentax og Samsung har også økt salget kraftig. Blant kompaktkameraene er salget noe jevnere fordelt blant de mest kjente merkene.

750.000 nordmenn oppgir at fotografering er en viktig hobby for dem, i følge en undersøkelse Visendi har gjort for Fotorådet. Dette gjør fotografering til en av de største hobbyene i Norge. Ca. 80 prosent av norske husstander har nå digitalkamera. Praktisk talt alle husstander som har tilgang til internett har ett eller flere digitalkameraer.

Til toppen