Salgsrepresentant Henrik Waglen Hansen fra Samsung og selger Lene Cecilie Hansen tok i mot interesserte kunder. Foto: Erik Andersen.

Spennende satsing synes Samsung selv

– Vi ser på Tromsø som en spennende by og vil gjerne etterfølge Bang & Olufsen som et godt merkenavn.

Vi føler at når det gjelder design ligger vi ganske nær den danske fabrikanten, og vi vil ha interesse hos mange av de samme kundene.

Det sier salgsrepresentant Henning Waglen Hansen, som var i Tromsø for å bygge opp og åpne den nye Samsung-avdelingen hos J.M. Hansen AS. Han forteller at det var interessant for firmaet å starte et annet sted enn Oslo, men samtidig legger han vekt på at Samsung i løpet av et år vil åpne seks til åtte lignende avdelinger andre steder, alle som butikk-i-butikk. De første som blir åpnet, vil være en del Expert-butikker, men Waglen Hansen utelukker heller ikke at Samsung kan gjøre avtaler med andre samarbeidspartnere. Dette kan også være frittstående handlere.

– Vi skal ikke eie butikkene, men prioriterer samarbeidet med våre eksisterende kunder eventuelt noen nye også, sier Waglen Hansen.

– Hva forlanger dere av de nye kundene dere skal samarbeide med?

– Det er viktig at kunnskapsnivået er høyt i butikkene. De ansatte skal kunne samtlige produkter til fingerspissene. Folk som kommer inn i butikkene skal erfare at selgerne kan mye om Samsung-produktene. Vi legger også vekt på at selgerne kan demonstrere samspill mellom flere lyd- og bildeprodukter. Når selgerne presenterer en TV, skal de også kunne finne et hjemmekinoanlegg som passer sammen med den. Til en TV med HD-Ready-skjerm blir det nå også aktuelt å selge en blu-ray-spiller, sier han.

63 tommer på 70 grader

Waglen Hansen er temmelig sikker på at det aldri har vært vist en 63 tommer plasma-TV så langt mot nord.

– Vi har fått veldig positiv respons og veldig mange hyggelige kommentarer på åpningsdagen. Jeg tror det ikke hadde vært like spennende og hatt en slik åpning i Oslo. Her i Tromsø er det veldig positivt. Mange som er innom butikken lurer på om det er en spesiell utstilling som vi bare har nå og at det ikke vil være fast. De blir overrasket når de hører at dette er en permanent avdeling hos J.M. Hansen, sier han.

Samsung har ikke gått inn med spesielle krav med økonomi og inntjening i den nye avdelingen. Dette blir overlatt til avtalen som er gjort sentralt med Expert-kjeden. Produktutvalget i butikken skal hovedsakelig være valgt ut fra utvalget som kjeden har sentralt. Det er imidlertid gitt muligheter for å innføre enkelte spissprodukter slik som plasma-TVen med 63 tommers skjerm.

Til toppen