Ane og Philip Bryn-Haugland i Mill International med tre versjoner i Oil-serien, med glassdeksel, i aluminium med en ny mørkegrå farge, og en mer tradisjonell oljefylt ovn. Foto: Stian Sønsteng.

STOPPET KOPIOVNER PÅ IFA

Norske Mill International er kommet så langt at andre er begynt å kopiere dem. På IFA ble disse konfiskert av tyske myndigheter.

– Vi oppdaget under en messe i Kina at en produsent hadde kopiert designet på to av våre ovner. Før IFA fikk vi en midlertidig forføyning på plass, og da vi så at kopiene var utstilt her ble disse konfiskert av en tysk namsmann. Selskapet måtte betale et beløp som dekker rettskostnader for at ikke alle produktene på standen deres skulle bli konfiskert. Dette sender et tydelig signal om at vi ikke tolererer at noen kopierer oss, sier Ane Bryn-Haugland.

Hun er eksportansvarlig i Mill International, og gift med produktansvarlig Philip Bryn-Haugland.

Patenter og advokater koster penger, men siden det er innovasjon vi lever av er vi nødt til å beskytte oss

– Patenter og advokater koster penger, men siden det er innovasjon vi lever av er vi nødt til å beskytte oss, sier Ane Bryn-Haugland.

Panelovn med wifi

Mills produkter selges fra i høst i over 20 land, og det er satt opp et datterselskap i Nederland som står for distribusjonen. Mill har også lager i Nederland for varene som selges i EU.

– Hvor stor del av omsetningen står eksporten for?

– I år rundt 15 prosent, men vi har tro på at hvis vi gjør dette riktig vil det bli en ganske mye større andel om noen år, sier Ane Bryn-Haugland.

En produktnyhet som vises på IFA er integrert wifi i vegghengte panelovner, som styres med en egen app. Prisen med wifi blir cirka 200 kroner mer enn tilsvarende modeller uten.

Mill Oil kommer i en ny versjon med glass-sider, mens aluminiumsversjonen kommer i en ny mørkegrå farge. Det er også kommet en Mill Oil som ligner mer på en tradisjonell oljefylt ovn.

Philip Bryn-Haugland har utviklet appen som brukes til å styre panelovnene med wifi.
Til toppen