LG viste fram en 15 tommers superskjerm med AMOLED-teknologi. Expert-ansvarlig Bent Broklev (i midten) viste skjermen til (f. v.) Monica Bakko, Hemsedal Elektro, Rizah Konjic, produktkonsulent for telematikk hos LG og Marianne Haugo fra Hemsedal Elektro. Foto: Erik Andersen.

STOR LITEN NYHET

Mest oppmerksomhet hos LG fikk TV-apparatet med 15 tommers AMOLED-skjerm. Det lille apparatet strålte om kapp med LGs stormodeller.

– Nå er det åpning for å slippe løs den nye skjermteknologien for TV. AMOLED-skjermen er et topprodukt. Den er spesiell også fordi den tåler miljøer med høy fuktighet, som baderom og maritime forhold, sier Bent Broklev.

Han har skiftet beite fra foto til TV, og er nå kundeansvarlig for Expert hos LG.

Foreløpig er 15-tommeren et kommersielt produkt til cirka 17.000 kroner. Teknologien kommer også inn i mobiltelefoner og datamaskiner.

Stor plasma

Det øvrige blikkfanget hos LG var i første rekke en 60 tommers plasmaskjerm. Med det han karakteriserer som en hyggelig pris mener Broklev dette er en TV for folket. Prisen er rundt 20.000 kroner.

Ellers viste LG hjemmekinoutstyr i form av lydplanker og dypbasshøyttalere (subwoofere) med trådløs signaloverføring. Alle BD-spillerne fra LG har LAN-innganger, programmer fra for eksempel YouTube kan formidles gjennom spilleren.

LG viste ikke 3D på sin utstilling, men Broklev forteller at de satser på to modeller i første omgang. De har LED-panel med bakgrunnsbelysning. Disse apparatene vil være tilgjengelig i butikkene fra mai. En 47 tommers 3D-TV antar Broklev vil koste cirka 30.000 kroner i markedet.

Til toppen