Administrerende direktør Arve Isaksen i Optical Storage AS viste et utvalg av kombinerte DVD-spillere med LCD-skjerm på IFA i Berlin.

Store på de små

Optical Storage er stor som leverandør av underholdningsprodukter som små LCD-skjermer, GPS-terminaler og MP3-spillere.

Disse produktene står for rundt 60 prosent av firmaets omsetning og er i hovedsak produkter for forbrukermarkedet.

– Tradisjonelt er vi en stor aktør innen DVD- og CD-brennere. Vi har her en egen avdeling for profesjonelle produkter. I tillegg omsetter vi CD- og DVD-jukebokser spesielt beregnet for datanettverk, sier administrerende direktør Arve Isaksen i Optical Storage AS.

Siste år omsatte firmaet for rundt 175 millioner kroner på konsernbasis i Norge. Isaksen forteller at dette er delt mellom forbruker og profesjonelle produkter. Han har tidligere i en periode vært ansatt ved Sonys Europahovedkvarter i Tyskland, og var da nordeuropasjef for Sonys satsing på UNIX arbeidsstasjoner. Før det startet han firmaet Apollo Computer i Norge og arbeidet også i andre datamiljøer.

Underholdningsprodukter

I dag har firmaet nær kontakt med produsenter i Øst-Asia og Kina. Distribusjonen skjer igjennom et område rundt Hong Kong. Selskapet har i dag filialer i Sverige, Danmark og Finnland. I tillegg er det aktivitet i Estland.

– Innen hvilke produktområder velger dere å vokse?

– Vi satser på multimedieunderholdningsprodukter og da særlig på CD/DVD-spillere og små LCD-skjermer. En viktig del er innen mobilunderholdning der vi blant annet har et stort utvalg av små LCD-skjermer. I framtiden vil utstyret også inkludere 3G-telefoner og GPS-funksjon, WiFi-forbindelse og andre nettverkstilkoplinger. Etter hvert får vi også harddiskbaserte produkter, som gjør det mulig å samle store datamengder innen multimedia i bærbart utstyr og for bilprodukter. Det kommer også nye operativsystemer, slik at du kan bruke internett i prinsippet hvor du vil. Her skjer utviklingen raskt. Produktene vil også inneholde TV-mottakere. Jeg er spent på de norske digitalsendingene med MPG4-kompresjon. Prøvesendingene har vært veldig gode. Problemet blir nok å få tilstrekkelig leveranser av mottakerbokser etter hvert som de andre landene i Europa følger etter Norge, sier Isaksen.

Når det gjelder kampen om Blu-ray og HD-DVD, tror Isaksen det blir en hard kamp med mange sterke aktører og at begge formatene vil eksistere i markedet en god stund fremover.

SDV77. Bærbar DVD-spiller med innebygd 7” LCD TFT-skjerm i 16:9-format. 12 millisekunder responstid. Videoinngang for spillkonsoll, videokamera med mer. Litium-ION-batteri med 3,5 timers spilletid per lading. Pris i markedet: 1200,- - 1500,- kroner.
SDV185. Bærbar DVD-spiller med innebygd 8,5” LCD TFT-skjerm i 16:9-format. USB-port. Støtter divX. Videoinngang for spill, videokamera med mer. Nikkel-metallhalid batteri med 3,5 timers spilletid per lading. Pris i markedet: 3000,- - 3500,- kroner.
Til toppen