Administrerende direktør Kenn Jensen hos Strong med den nye HD-boksen 850 som har 250 gigabyte harddisk og mpeg4-teknologi.

Strong med TV-bokser i samarbeid med Aurora

Strong er klar til å levere TV-bokser for det digitale bakkenettet i Norden, distribuert av Aurora.

Grunnmodellen kommer før nyttår, og Strong samarbeider med RiksTV om godkjenningen. Det kommer også HD-bokser til Viasats nye satellittilbud.

Strong er en stor produsent av TV-bokser, og det er hoveddelen av det strategiske samarbeidet som fabrikanten nå har innledet med Aurora på nordisk nivå.

– Vi ser en kjempemulighet i det nye samarbeidet nå som digital kringkasting bygges ut for fullt i hele Norden. Hos Strong er vi sterke på utvikling og produksjon, mens Aurora er eksperter på logistikk, sier administrerende direktør Kenn Jensen hos Strong Scandinavia AS.

Han legger vekt på at samarbeidet på sikt kan komme til å omfatte flere produktgrupper enn TV-bokser.

Strong-produktene vil være eneste merke Aurora markedsfører når det gjelder mottakere for digital kringkasting. Det bekrefter produktsjef Johan Marius Setsaas hos Aurora. Det som faller bort, er mottakerbokser Aurora har markedsført for det svenske og danske markedet med mpeg2-komprimering.

Også annet tilbehør

Strong kommer også inn med en del tilbehørsprodukter hos Aurora. Jensen nevner mikrobølgehoder, signalvekslere og linkprodukter. Det blir alt i alt et bredt produktmessig samarbeid, sier han.

Strong har både egen produksjon og kjøper inn på OEM-basis. Når det gjelder bokser for digitalt bakkenett, blir programvaren utviklet av Strong i et forskningssenter i Kiev, men produksjonen skjer hos en annen aktør.

– Vi er i god dialog med RiksTV om de nye Strong-boksene med mpeg4 og venter på godkjenning. Strong har klare intensjoner om et godt samarbeid med RiksTV. Før jul regner vi med å ha ferdig en boks som tilsvarer grunnmodellen hos RiksTV. Videre har vi planer om å markedsføre en boks med PVR-funksjon over nyttår, sier Jensen. Når det gjelder MHP-bokser, har Strong laget slike produkter for digitalt mottak i mange andre land men vil avvente utviklingen i Norge og samarbeide nærmere med RiksTV om senere lansering.

HD fra Viasat

I løpet av høsten skal Viasat lansere flere HD-kanaler i sitt programtilbud, og Jensen forteller at Strong kommer med nye bokser tilpasset dette. Det blir en boks med 250 gigabyte harddisk. Den kommer i hele det nordiske markedet.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr. 8/2007

Strong 630 er en trådløs hovedenhet for spredning av programmer til inntil tre mottakerenheter. Kommer i to versjoner, en for satellittmottaking og en for bakkenett. Interface-funksjon med cam-løsning. 160 gigabyte harddisk. Pris: ikke fastsatt.
Satellitt HD-mottaker for Viasats nye programpakke. 250 gigabyte harddisk. Pris: 3000,-
Til toppen