Kathrine Resch-Knudsen og Sverre Horn i Black Cat kaffe og tehus AS med Ena Micro 9. Foto: Stian Sønsteng

TO-TRE ÅR FORAN KONKURRENTENE

– Jura ligger tre-fire år foran konkurrentene når det gjelder teknologi, innovasjon og design.

Det sier Kathrine Resch-Knudsen i Black Cat kaffe og tehus AS, som selger helautomatiske kaffemaskiner fra sveitsiske Jura. Selskapet har store forventninger til sin nye kompaktmodell Ena Micro 9.

– Den er ti prosent mindre enn forgjengeren, men har samme vannbeholder, bønnebeholder og i tillegg lager den et helt fantastisk skum med kun et knappetrykk, sier Sverre Horn i Black Cat.

Han sier maskinen er en noe enklere Jura-modell, men at den nå kommer med norsk meny. Prisen blir cirka 6.900 kroner, og dette er den første Jura-maskinen i denne priskategorien der det holder med ett enkelt knappetrykk for å lage en cappuccino. Folk ønsker det enkelt og når resultatet blir så bra regner vi med at vi her har en vinner, sier Resch-Knudsen.

Hjemmebesøk

En annen nyhet fra Jura er Giga X5, en større modell til cirka 32.000 kroner. Denne har to sett keramiske kverner og LED-skjerm der man kan programmere kaffedrikkene.

– Den er svært enkel å bruke og en meget pen maskin, sier Horn.

– Hvem legger 25.000 kroner ekstra på bordet for å få denne i stedet for kompaktmodellen?

– Giga er en maskin helt i øvre sjikt, og ikke for hvem som helst. Det er heller ikke alle som får selge den, og forhandleren kommer hjem til kundene for å installere den, sier Resch-Knudsen.

Black Cat kaffe og tehus startet med salg av kaffemaskiner for syv år siden. Jura står i dag for nærmer 30 prosent av omsetningen til selskapet, som også har kaffe og te samt utstyr til kaffe- og tebutikker i sortimentet.

– Forhandlerne er opptatt av kaffe og setter helt klart pris på å møte en leverandør som kan en del om dette, sier Resch-Knudsen.

Jura Giga 5 har to keramiske kvernsett og koster 32.000 kroner.
Jura sier de har det beste skummet i markedet, med sin Fine Foam Technology.
Cool Control holder melken kald på benken, med en freonfri kjølemotor
Til toppen