Tore W. Bjørnsengen i Jabra Norge med øreproppene Elite Active 75t (t. v.) og Elite 75t. Foto: Jan Røsholm

VANNTETTE PROPPER FRA JABRA

– Jabra Elite Active 75t er mer kompakte, vanntette og har 50 prosent lengre batteritid, sier Tore W. Bjørnsengen i Jabra Norge.

Publisert

Det danske selskapet har også lansert en ny trådløs hodetelefon med stemmestyring og 40 timers batterikapasitet. Jabra Elite 45h er utstyrt med MySound-teknologien som skal personalisere musikkopplevelsen.

Elite Active 75t er navnet på treningsproppene fra Jabra, og de har blitt 22 prosent mindre enn forgjengeren Elite Active 65t.

Jabra Elite Active 75t er 22 prosent mindre enn forgjengeren Elite Active 65t. Pris: 2.200,- Foto: Jabra.

– Proppene er blitt vanntette etter IP57-standarden og kan vaskes, noe som er greit om man har trent og svettet, sier Tore W. Bjørnsengen, ansvarlig for detaljhandelen i Jabra Norge, når vi møter ham ved selskapets kontor i Oslo.

IP57-standarden i 75t betyr at produktet kan være inntil én meter under vann i 30 minutter. De nye øreproppene har ifølge Bjørnsengen et holdbart belegg som gir godt feste, og i tillegg er motstandsdyktig mot støv og svette. Batterikapasiteten er økt med 89 prosent.

Proppene er blitt vanntette etter IP57-standarden og kan vaskes, noe som er greit om man har trent og svettet

MySound fra GN Hearing

– Du har 7,5 timer i proppene, og ytterligere 20,5 timer i boksen. 28 timer bør holde for de fleste, sier Bjørnsengen.

Brukerne kan isolere samtaler og musikk eller aktivere HearThrough for å slippe inn lyd ved behov. I andre kvartal introduseres MySound i 75t. Teknologien er utviklet av Jabras søsterselskap GN Hearing, som produserer høreapparat. Dette innebærer at brukerne kan individualisere musikkopplevelsen. Proppene er tilgjengelige i ulike farger.

Claus Fonnesbech i Jabra viste på CES-messen hodetelefonene Jabra Elite 45h og øreproppene Elite Active 75t. Foto: Jan Røsholm.

– I første omgang kommer de i marineblå utførelse, men senere slipper vi dem i fargene grå, sienna og mint, sier Bjørnsengen.

Jabra Elite Active 75t kommer for salg i andre kvartal, og prisen blir rundt 2.200 kroner.

Jabra har også en modell ørepropper som heter Elite 75t. De har i hovedsak de samme tekniske spesifikasjonene som Elite Active 75t, men IP-grad 54, noe som gjør dem mindre motstandsdyktige for vann.

– Active-serien er beregnet for aktivt bruk, og de sitter derfor litt bedre i øret, sier Bjørnsengen.

Jabra Elite 75t har en pris på 2.000 kroner.

Elite 45h med stemmestyring

Jabra Elite 45h har 40 timers batteritid. Pris: 1.000,- Foto: Jabra.

MySound-teknologien fra GN Hearing kommer også i de nye hodetelefonene Elite 45h. Via appen Jabra Sound+ tas en test med pipelyder. Denne informasjonen brukes til å kalibrere hodetelefonene gjennom basert på brukerens høreprofil.

– Testen er rett og slett en hørselstest, ikke ulik den man tar hos legen, sier Bjørnsengen.

Batteritiden skal være på 40 timer, og 15 minutters lading skal gi nye åtte timer lyttetid.

– Ved å trykke på en knapp får du tilgang til stemmestyring via Alexa, Siri og Google Assistent, sier Bjørnsengen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2020, som ble distribuert 14. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Jabra Elite 45h er utstyrt med 40 mm høyttalerelement, samt doble mikrofoner som skal redusere bakgrunnsstøy og gi klar lyd under samtaler. Vekten er 170 gram, og Jabra Elite 45h kommer i fargene sort, titanium sort, gull/beige og marineblå. Hodetelefonen er tilgjengelig i butikk før sommeren, og prisen blir 1.000 kroner.

Powered by Labrador CMS