Verdens første 3D-VIDEO FOR HJEMMEBRUK

– Dette er neste steg i3D-revolusjonen; verdens første 3D-videokamera for konsumentmarkedet.

Europasjef Laurent Abadie i Panasonic slo på stortromma da han møtte europeiske journalister i Stockholm i sommer.

– For første gang kan folk filme store begivenheter i livet i 3D. Dagens lansering gir en fantastisk utvidelse av 3D-mulighetene i hjemmet, og dere kan vente mye av oss i året som kommer, sier Abadie.

HDC-SDT750 har en 3D-konverteringslinse som festes foran på kameraet og gjør opptak i 960x1080p for hvert øye. Kameraet har en 3MOS bildesensor og Crystal Engine Pro-prosessor som skal gi fargerike og skarpe bilder både i 2D og 3D. Leica Dicomar vidvinkellinsen har 35 mm brennvidde (58 mm ved bruk av 3D-konverteringslinse). Hybrid OIS bildestabilisator. Ved tradisjonell 2D-filming har kameraet 12x optisk zoom. Fem mikrofoner (5.1 flerkanalslyd). Intelligent Auto med ansiktsgjenkjenning. 3-tommers berøringsskjerm samt fysisk styring av fokus, zoom, hvitbalanse og eksponering, når 3D-linsen er montert kan kun hvitbalansen styres via den manuelle ringen.

I salg i høst

– Kameraet vil være i salg denne høsten. 3D er fremtiden innen hjemmeunderholdning, og vi styrker med denne lanseringen vår lederposisjon innen 3D, sier Abadie.

I følge Europasjefen befinner Panasonic seg i en sterk posisjon tross situasjonen i verdensmarkedet.

– I vårt fjerdekvartal, som var slutt i mars, økte vi 17 prosent fra forrige kvartal. Globalt økte vi dette kvartalet 43 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, og fortjenesten første kvartal i år var bedre enn alle forventninger, sier Abadie.

Europeisk produktsjef, Hwa-Youl Kim, sier Panasonics nye flaggskipmodell STD750 er basert på 700-teknologien.

– Vi har klart å redusere støyen med 40 prosent fra de foregående modellene. Vår nye optisk stabilisering registrerer bevegelser på fire akser, mot tidligere to. Når du setter på 3D-konverteringsobjektivet blir to bilder projisert til den samme sensoren. Man kan kople kameraet direkte til en 3DTV med en HDMI-kabel, sette SD-kortet i en 3DBD-spiller, eller brenne opptaket i AVCHD på en DVD-plate, sier Kim.

SD dominerer

Selskapet viste også flere fotonyheter med nye linser, sensorer og motorer. Det ble lagt vekt på LX5 som etterfølger LX3, og FZ100. Sistnevnte som har 14,1 MP MOS-sensor og gir videoopptak i full HD AVCHD, mens LX5 har F2.0 Leica-linse samt nytt grep og hjul for raskere betjening.

Sven Dabelstein, senior markedssjef i Europa, viste Panasonics første mini-videokamera; TA1. Dette kommer i tre farger (lilla, sort og hvitt), og man skal enkelt kunne dele opptakene på Youtube og Facebook.

– Det er så enkelt å bruke at man ikke trenger lese manualen, sier Dabelstein.

Panasonic er store på minnekort, og Hiroyuki Hasegawa viste til at SD-formatet i 2010 vil stå for 89 prosent av markedet.

– SD vil støtte 3D i løpet av året og vil være det eneste lagringsmediet for 3D-video. Standarden heter Class 6, og denne kan lagre opp til 20 MB/s, sa Hasegawa.

Powered by Labrador CMS