Viasat og Canal Digital ønsker TV 2 hos begge to

Viasat og Canal Digital møter konkurransen fra RiksTV, med en avtale som skal sikre begge distribusjon av de fem mest sette TV-kanalene.

I følge en pressemelding sendt ut av Viasat og Canal Digital heter det: ”Begge parter er for tiden i forhandlinger med TV 2 om ny distribusjonsavtale for TV 2 via satellitt. Partene vil hver for seg gjennomføre disse forhandlingene som planlagt.”

Satellittabonnentene har til nå måtte velge mellom å få TV 2 og TVNorge hos Canal Digital, eller TV3-kanalene hos Viasat. RiksTV har siden starten 1. september kunnet tilby alle de norske kanalene via det digitale bakkenettet, og på deres nettsider heter det blant annet:

”De som bruker parabolantenne mangler flere av de viktigste norske kanalene. RiksTV kan tilby deg alle de norske kanalene.”

Konkurransen fra RiksTV er trolig den direkte årsaken til at Viasat og Canal Digital nå skriver i sin pressemelding:

”Avtalen har til hensikt å sikre distribusjon av de fem mest sette TV-kanalene i Norge på begge satellittplattformene.”

Flere spørsmål

Man sitter igjen med flere spørsmål etter å ha lest pressemeldingen. Vil Viasat også distribuere TVNorge og FEM, og hva med TV 2-kanalene Zebra, Sport, Nyhetskanalen og Filmkanalen? Vil Canal Digital distribuere TV3-kanalene, og i så fall hvilke?

Når det gjelder de ”fem mest sette TV-kanalene” i Norge er dette i følge TNS Gallups TV-meter NRK1, TV 2, TVNorge, TV3 samt NRK2 eller TV 2 Zebra.

I pressemeldingen kommer partene med disse uttalelsene:

– Vi er svært fornøyde med å få på plass en avtale som kan bidra til at kundene kan få tilbud om de fem viktigste TV-kanalene. Tiden er moden for dette, sier administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Telenor Broadcast.

– Jeg er glad det nå vil kunne bli mulig for alle distributørene å tilby de viktigste TV-kanalene for det norske markedet. Dette er både positivt for seerne samt for konkurransen i den nye digitale hverdagen, sier administrerende direktør Hein Espen Hattestad i MTG Norge.

Til PR-bladet Kampanje sier Hattestad at de to satellitt-TV-distributørene er blitt enige om er at selskapene ikke lenger skal inngå eksklusive distribusjonsavtaler med landets største TV-kanaler.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr. 8/2007

Til toppen