VIL HA HD-KANAL I BAKKENETTET

I Danmark foreslår Socialdemokratiets mediepolitiske talsmann Mogens Jensen at DR skal sende sine HD-produksjoner på en separat kanal, slik statskanalen gjør i Sveits.

I Sveits mottar 92 prosent av husholdningene TV via satellitt og kabel. Jensen mener man i Danmark bør sikre at alle får HD-innhold i bakkenettet.

– Dette er i hvert fall bedre enn at kanalplassene ikke blir utnyttet, sier Jensen til Branchen ForbrugerElektroniks nyhetsbrev ”BFE Bulletin” etter en studietur til Sveits.

Jensen påpeker at man kan sikre at alle får tilgang til HD, når MUX2 åpner i det digitale bakkenettet den 1. november 2009. I denne sendepakken er det avsatt plass til barne- og historieprogrammer og parlaments-TV, samt tre kanaler til DR hvor det ikke er definert innhold. Det er disse tre kanalene Jensen mener man bør slå sammen til én HD-kanal. Det er i følge BFE Bulletin kun Frankrike som har en egen HD-kanal i det digitale bakkenettet.

Den danske elektronikkbransjen (BFE) støtter forslaget, da de mener det kan bli vanskelig å få mange til å kjøpe TV med utstyr til å ta inn HD via bakkenettet, hvis det ikke sendes HD-innhold.

– Man kjøper ikke flate tallerkener og gafler hvis det kun blir servert suppe, sier Kurt Frausings i BFE.

Til toppen