Det skiller 26 år mellom disse to versjonene av Sony Walkman. TPS-L2 ble lansert i 1979, mens MP3-spilleren A3000 nå er kommet i butikkene.

Walkman vant da tidenes duppeditt ble kåret

Det amerikanske databladet PC World har kåret Sony Walkman til tidenes produkt.

- Vi er svært stolte over Sony Walkmans plass i teknologihistorien, og gleder oss over å vinne kåringen, sier produktsjef Lars-Kristian Leiro i Sony Norge i en pressemelding.

Det amerikanske bladet har kåret de 50 beste duppedittene (på engelsk gadgets) som er lansert siden 1955. Listen toppes av den første Sony Walkman (TPS-L2) som ble sluppet på markedet den 1.juli 1979. Frem til da var forbrukerne henvist til stasjonære musikkanlegg i hjemmet, til bilstereoen, eller til litt større bærbare enheter. PC World skriver at den blå- og sølvfargede Sony Walkman i prinsippet definerte konseptet personlig elektronikk.

Soundabout og Stowaway

330 millioner solgte enheter senere er Walkman et begrep som også blir brukt om bærbare musikkspillere fra andre produsenter. Walkman-navnet ble innledningsvis bare brukt i Japan. I USA ble produktet lansert som ”Soundabout”, og i England ”Stowaway”. Walkman-navnet vant trolig frem fordi mange kjøpte spillerne i Japan og tok dem med til USA og Europa.

Siden 1986 har ordet ”Walkman” vært et offisielt engelsk ord, oppført i Oxford English Dictionary. I dag bruker Sony navnet på sine nye MP3-spillere og Sony Ericssons mobiltelefoner med innebygde MP3-spillere.

Stadig nye teknologier

- Det er viktig for oss å se fremover, og det skjer mye spennende i Sony om dagen. Blant annet lanserer vi de nyeste medlemmene i Walkman-familien – MP3-spillerne Sony Walkman A1000 og A3000 - som nå er å finne i butikkene, sier Leiro i pressemeldingen.

Den første Walkman-modellene var bærbare kassettspillere med små, lette hodetelefoner - som i seg selv også representerte noe nytt med sine 45 gram, i en tid da de fleste hodetelefoner veide mellom seks og ti ganger så mye. Sony brukte etter hvert Walkman-betegnelsen på CD-, DAT- og MiniDisc-spillere.

Til toppen