Nintendo tar sikte på å ha 4 Wii-konsoller på markedet før årsskiftet.

Wii under treet forsikrer Bergsala

– Vi får tre leveringer med Wii før jul. Det dekker ikke etterspørselen helt, sikrer oss plass under mange juletrær.

Det sier markedssjef Kirsti Danielsen i Bergsala AS, som leverer Nintendo til det norske folk. Som du kunne lese i forrige utgave kåret fagbladet Elektronikkbransjen den nye spillkonsollen Nintendo Wii til årets julegave. Siden er det blitt stilt spørsmålstegn ved om tilgangen på produktet er god nok til at det kommer til å ligge under særlig mange juletrær. Danielsen forsikrer at det vil det gjøre:

– Den første leveringen som kom i butikkene til 8. desember var begrenset, men det kommer to til før jul. Vi har aldri hatt tilsvarende mange produkter ved noen tidligere lanseringer, sier Danielsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Wii er tidligere lansert i USA og Japan. I USA ble det solgt 600.000 konsoller i løpet av tre dager. I Japan ble Wii lansert 2. desember, der har de allerede passert 4 00.000.

– Nintendo har hele tiden sagt at de skal ha fire millioner Wii ute i markedet før nyttår, og det kommer de til å klare, sier Danielsen.

I forbindelse med lanseringen 8. desember hadde enkelte forretninger nattåpent. Danielsen forteller at de ikke annonserer så mye i starten, men at de heller satser på PR-aktiviteter og markedsføring i butikk og gjennom forhandlere.

Det er 27 spill tilgjengelig til Wii fra når konsollen kommer i butikkene, fire av disse kommer fra Bergsala. Spillene er på størrelse med CD- og DVD-plater, og det går an å spille GameCube-spillene på den. Flere nettjenester blir lansert på nyåret, blant annet går det an å kjøpe et kodekort i butikken for nedlasting av klassiske Nintendo-spill.

– Dette er underholdning for hele familien. Det er et ypperlig familieprodukt, og det er lett å skjønne hvordan det skal spilles. Det følger med en hovedkontroll og en kontroll som skal brukes med venstrehånden. De registrerer bevegelser via en blåtannsensor som festes til TV-skjermen og leser bevegelsene fra håndkontrollen, sier Danielsen.

Zelda er et av Wii-spillene Nintendo har store forventninger til.
Til toppen