Morten Hoff og Vibeke Skeide i Wilfa AS, med sin nye kaffekvern CGR-1. Pris: 800,- Foto: Erik Andersen.

WILFA KVERNER TIL

– Det virker som det har vært et hull i markedet etter ei slik kaffekvern.

Det sier markedssjef Vibeke Skeide i Wilfa AS. Hun har store forventninger til kaffekverna CGR-1 i julehandelen.

– Dette er ei kompakt kvern som ikke tar stor plass på kjøkkenbenken, og ei fin julegave til dem som er glad i kaffe. De fleste kjedene har tatt den inn, samt en rekke kaffebarer. Dessuten er den avbildet i den nye boka til den kjente baristaen Tim Wendelboe, sier Skeide.

Det er daglig leder Morten Hoff ved Wilfa AS som har utviklet kaffekverna, og han har blant annet brukt ekspertisen ved Norsk kaffeinformasjon i arbeidet.

Fra før har Wilfa ei kaffekvern fra Moccamaster i sortimentet, beregnet på veggmontering.

– Det mange setter pris på med den nye kverna er at den får plass på benken – også under kjøkkenskapet, sier Skeide.

Malingsgraden kan justeres fra grovmalt til espressomalt, og en tidsfunksjon gjør det mulig å stille inn riktig mengde – for eksempel 60 gram kaffe til en liter vann i kaffetrakteren. Kapasiteten er 250 gram kaffebønner, og et fintannetkont maleverk skal gi hurtig innmating og oppmaling av bønner.

– Mange kverner bruker to roterende plater, men på grunn av fettet og voksen i bønnene kan rillene i disse skivene fort kladdes igjen. Det unngår vi med vår konstruksjon, sier Skeide.

Bønnekoppen og pulverkoppen er utstyrt med trinnvise sikkerhetsbrytere, og maskinen vil ikke virke dersom strømbryteren er slått av eller en bønnekopp eller pulverkopp ikke er riktig innsatt.

Jan Fredrik Hagen (MoccamasterScandinavia, t. v.) og Morten Hoff (Wilfa) delte prisen da Moccamaster ble kåret til årets klassiker under kåringen av årets julegaver. Foto: Tore Skaar.
Til toppen