UTVIDER EUROPA-PRODUKSJONEN

Bjørn Mangset (t. v.) og Dennis Pedersen i Gorenje Group Nordic med Hisenses innstegsmodell RS711N4WCE. Foto: Stian Sønsteng

– Med Hisenses nye fabrikk i Serbia vil vi utvide vårt sortiment innen kjøl og frys, sier Bjørn Mangset i Gorenje Group Nordic.

Publisert

Under Elkjøps opplæringsmesse Campus Home i juni, viser han en ny innstegsmodell fra Hisense.

– Vi begynner med litt enklere modeller, uten tilkopling av vann, men med integrert vanndispenser. Siden vil vi utvide med mer avanserte modeller, sier Mangset til fagbladet Elektronikkbransjen.

Sommeren 2018 kom nyheten om at kinesiske Hisense kjøpte den slovenske hvitevareprodusenten Gorenje. I 2021 slapp Gorenje Group Nordic varemerket Hisense på det nordiske markedet, og de har i tillegg Asko som et tredje varemerke.

Kapasiteten er 750.000 skap i året, bare ved den nye fabrikken

– Vår store europeiske fabrikk for kjøl og frys ligger i Serbia. Her har våre standard frittstående og integrerte kjøleprodukter blitt produsert i over 16 år, men nå har vi på samme sted også åpnet opp en egen ny stor fabrikk for side by side-skap. Kapasiteten er 750.000 skap i året, bare ved den nye fabrikken. I tillegg produserer Hisense en bred linje av kjøleprodukter også i Kina, sier Mangset.

Frys kan bli kjøl

Under Campus Home viser norgessjefen innstegsmodellen RS711N4WCE, som er et av de første skapene produsert ved den nye fabrikken i Serbia. Prisen er 15.000 kroner, og kapasiteten er 355 liter kjøl og 192 liter frys, med energiklasse E. Skapet har integrert vanndispenser på 3,5 liter i kjøledelen, MultiAirFlow 360, NoFrost, FastFreeze, CrispZone og led-belysning.

– Frysedelen kan også gjøres om til kjøl, noe som er perfekt til fotball-EM neste år, sier Mangset, som arbeider i et konsern som sponser denne idretten.

– Er det noen ulemper forbundet med å veksle mellom kjøl og frys?

– Nei. Vi har dette på andre modeller også, og dette er noe kundene setter pris på, sier Mangset.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS