Stig Gjerde i Assa Abloy viser frem Yale Doorman L3. Foto: Jan Røsholm

YALE DOORMAN MED DIGITALT GJERDE

Den nye smarte dørlåsen Yale Doorman L3 har fått en rekke nye funksjoner. Blåtann, digital avgrensning og smarthusstøtte er noen av dem.

Publisert Sist oppdatert

Stadig flere produkter blir smarte, og kan kobles sammen i det smarte hjemmet. Dørlåser er blant disse, og nå er det flere muligheter på markedet. Døren kan låses opp med kode, radiobrikke eller app på mobiltelefonen.

Smarthusfunksjoner

– Det følger med en wifi-bro som kobles på nettverket, og sammen med innebygget blåtann får Doorman L3 en rekke smarthusfunksjoner, sier distriktsansvarlig Stig Gjerde i Assa Abloy, som er eier av Yale-merkevaren.

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer ham på opplæringsmessen Elkjøp Campus i mai. Den nye modellen har fått en rekke nye funksjoner.

Yale Linus har en elektronisk låskasse på baksiden, og brukes der det er krav til nøkkel på utsiden. Foto: Jan Røsholm

– Det er nå et digitalt gjerde, eller geofence som kanskje mange sier, på 200 meter. Når du kommer 200 meter bort fra huset, registrerer systemet deg som borte. Men, husk at mobiltelefonen må med, alt styres nå via appen. Når du kommer innenfor de 200 meterne igjen, og nærmer deg hjemmet, låses døren opp automatisk når du er på blåtann-avstand, sier Gjerde.

Slankere og kryptert

Når noen ringer på, vil det komme et lydsignal inne i huset, men brukeren får også et pushvarsel i appen

Yale Doorman L3 er blitt slankere på innsiden av døren.

– Da passer den bedre på tofløyet dør, sier Gjerde.

Låskassen er i tillegg blitt kryptert, noe som gjør den mer rustet mot digitale angrep. Yale har også montert en ringeklokke på utsiden av låskassen.

– Når noen ringer på, vil det komme et lydsignal inne i huset, men brukeren får også et pushvarsel i appen. Dermed kan døren åpnes uten at noen er hjemme, sier Gjerde.

Prisen på Yale Doorman L3 er rundt 6.000 kroner, og produktet er FG-godkjent.

Smartlås for leiligheter

– En del leiligheter har krav til systemnøkkel, for å sikre tilgang til vaktmester og utrykningsenheter som brann, helse og politi. Derfor har vi nå utviklet en helt ny løsning som gjør at du kan beholde sylinder og dørvrider, sier Gjerde.

Yale Linus består av en elektronisk boks som settes på baksiden av døren, der knappevrider står, noe som forenkler installasjonen vesentlig. Denne kommuniserer med appen og de ulike smarthussystemer.

– Låsen vil da kunne styres via app eller brukes med kodetastatur, som også er trådløst via blåtann. Man kan alltid bruke sin nøkkel i tillegg, sier Gjerde.

Prisen for Yale Linus er 4.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2022, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS