Henning Langaard fra Aurora-gruppen viser frem den nye hodetelefonserien fra Buddyphones, med motiv fra Mummi-universet. Foto: Jan Røsholm

HODETELEFON-SERIE FOR BARN

Distribusjonsselskapet Aurora lanserer en egen hodetelefonserie for barn. I tillegg til et barnevennlig design, skal de også beskytte hørselen.

Publisert

Barn liker å høre musikk eller se film. Ofte er det greit at de bruker et hodetelefonsett, kanskje spesielt i bil eller sammen med andre som hører på annen type musikk. Aurora representerer det islandske merket Buddyphones i Norge.

Lydbegrensing

– Hørselen til barna må beskyttes, så på Buddyphones er lydstyrken maksimalt 85 desibel, sier Henning Langaard i Aurora-gruppen når vi møter ham på Euronics’ kompetansedager i Fredrikstad.

Lyd måles som kjent i desibel, og en økning på 3 desibel er egentlig en dobling av lydstyrken. En lydstyrke på 110 desibel eller mer kan gi støyskade i hørselen selv etter kort påvirkningstid. Hodetelefonene har i tillegg en flymodus-innstilling. Siden 85 desibel kan være for lavt i støyfylte rom, kan denne justeres.

Foreldre kan via innstilling øke maksgrensen til 94 desibel for en kortere periode

– Foreldre kan via innstilling øke maksgrensen til 94 desibel for en kortere periode, dette kan være aktuelt for eksempel på flyturer, hvor det er mye støy, sier Langaard.

Det vil i år også lanseres en egen serie med motiv fra den finske Mummi-verden. Hodetelefonene er sammenleggbare, og koster fra 300 kroner.

Hodetelefonene fra Buddyphones finnes i mange ulike farger. Foto: Jan Røsholm
Powered by Labrador CMS