AURORA FEIRER 100 ÅR

På Elbit er Aurora-gruppen til stede med varemerkene Razer, Puro, Innergie, Vogel, Krusell, Jabra, SMS, Panzer og Tylt.

Publisert Sist oppdatert

– Tylt er et nytt merke for oss. Alle produktene deres har en eller annen unik funksjon. Det er fine farger, fine esker det blir flotte butikkvegger av, med smarte produkter for mobilen. Tylt er et britisk varemerke som Aurora i første omgang har solgt inn hos Elkjøp, sier Erik Finstad.

Han er nøkkelkundesjef for Aurora i Norge, mens Jan Einar Ervik er ansvarlig for Norge i gruppen. Ervik er også inne på eiersiden.

– Noen av oss ansatte eier en liten del av selskapet, men hovedeier siden i fjor er svenske DistIT AB, sier Ervik.

Fjoråret var tidenes beste for gruppen, og resultatet hittil i år er også svært godt

I tillegg til å eie Aurora Group Danmark A/S, som også omfatter Aurora Norge, Aurora Sverige og Aurora Finland, eier konsernet SweDeltaco AB, Alcadon AB og Fastighetsbolaget Genetikern 2 AB.

78 år i Norge

– Hva er situasjonen for Aurora i dag?

– Fjoråret var tidenes beste for gruppen, og resultatet hittil i år er også svært godt. Vi feirer 100 år, og det feirer vi sammen med alle ansatte på IFA-messen i Berlin, sier Ervik.

Det er det danske selskapet Rudolph Schmidt A/S som jubilerer. I 1999 ble Aurora-gruppen stiftet gjennom en fusjon av dette selskapet, norske OSK Elektrotilbehør AS, svenske Ortoconnex AB og finske Teletarvike Järvinen Oy. I 2006 kom norske tCom AS med i gruppen, og i 2010 de svenske hvitvaremerkene Hanestrom  og Gameo.

– OSK Elektrotilbehør AS ble etablert i 1937, og kan feire 80 år i 2017, sier Ervik.

– Hva betyr Elbit-messen for dere?

– Vi har vært med her i mange år, og for hvert år blir det et ytterligere løft. Man får fokus på produktene vi sammen med kjeden er blitt enige om at det skal satses på.

Powered by Labrador CMS