Aurora ekspanderer med kjøp av tCom

Aurora-gruppen lanserer avanserte fjernkontroller fra Ruwido over hele Norden. Samtidig kjøper de opp telematikkselskapet tCom.

– Vi har hatt et veldig godt år i alle de nordiske landene, og er under stadig utvikling. Spesielt innen multimedia og spill, der veksten har vært spesielt sterk. Det selges mange flate TVer, dermed selger vi desto flere oppheng, sier administrerende direktør Jesper Ourø Jensen i Aurora Group til fagbladet Elektronikkbransjen.

Gruppen består av Rudolph Schmidt A/S i Danmark, datterselskapene OSK Elektrotilbehør AS i Trondheim, Ortoconnex AB i Stockholm samt Teletarvike Oy i Tampere.

I en pressemelding kunngjør Aurora at de gjennom OSK Elektrotilbehør AS har overtatt alle aksjene i norske tCom AS, med tilhørende datterselskap tCom Sverige AB.

– Kjøpet er i full overensstemmelse med vår ambisjon om å være den mest komplette leverandør av elektrotilbehør til konsumentvaremarkedet i Norden. tCom vil styrke Aurora-gruppen betydelig, og øke vårt innkjøpsvolum hos de i stigende omfang globaliserte leverandører. Omsetningsøkningen forventes i første rekke å komme fra det norske og svenske marked, sier konsernsalgsdirektør Odd Vaagan i en pressemelding.

Komplett med Ruwido

På IFA hadde Aurora invite rt nordisk fagpresse til det østerrikske selskapet Ruwido, som produserer fjernkontroller.

– Med Ruwido i porteføljen får vi et komplett sortiment. I år har de utviklet en ny og svært avansert modell som representerer en helt ny måte å gjøre ting på. Dermed har vi fjernkontroller fra de helt enkle til de mest avanserte. Ruwido Vexo er et eksklusivt produkt. Den typiske kunden har mer enn ett apparat i huset og er gjerne designorientert, sier Ourø Jensen.

Han forteller at Ruwido også har serien Symphoni, der handleren kan programmere fjernkontrollen via internett slik at kunden får en nøyaktig kopi av enheten som er ødelagt.

– For handleren er det nok å ha en modell på lager, så lager hun eller han nøyaktig den fjernkontrollen kunden etterspør. Det eneste som trengs er en datamaskin med internettilgang, sier Ourø Jensen.

– Hvilke utfordringer står bransjen overfor i dag?

– Ting utvikler seg fortsatt svært hurtig, og marginer og priser går stadig nedover. Vi skal v re stadig dyktigere til kun å ha omkostninger som skaper verdi for våre kunder. Vår utfordring er å tilby god service samtidig som prisen er fornuftig. På alle ledd i bransjen blir det færre og større aktører. Noen slår seg sammen, andre blir kjøpt opp – eller de legger rett og slett ned virksomheten. Dette vil fortsette, ikke bare i det enkelte land men også i større geografiske områder som Skandinavia eller Nord-Europa.

Enorme muligheter

– På hvilke områder vi Aurora satse fremover?

– Vi satser fortsatt på lyd, bilde og hvitevarer. I tillegg har vi utvidet sortimentet med multimedia, data og spillutstyr. Det er mange flinke handlere, men det er sannelig mange som ikke ser de enorme inntjeningsmulighetene det ligger i å selge tilbehør. Vi pleier å si at tilbehør kan utgjøre ti prosent av omsetningen og 20 prosent av inntjeningen i butikken. Dessuten er dette enkle produkter å selge som krever få reparasjoner.

– Hvordan lykkes Aurora med å være et nordisk selskap?

– Godt. For eksempel har vi i mange år solgt Ruwido i Finland. Når de nå ønsker nå å samle sine aktiviteter i Norden, kommer vi inn som partner siden vi er etablert i alle nordiske land, sier Ourø Jensen.

Aurora-gruppen ble etablert i 1998, og har i og med oppkjøpet av tCom cirka 140 ansatte i Norden. tCom AS er et 11 år gammelt norsk selskap med hovedkontor i Asker, med datterselskap i Motola i Sverige. Selskapet omsatte i 2005 for henholdsvis 132 millioner kroner i Norge og 35 millioner svenske kroner i Sverige. Selskapets direktør og grunnlegger Knut Voigt går inn i Aurora-gruppens ledelse.

Powered by Labrador CMS