AURORA FÅR NORDISK LAGER

Aurora-gruppen etablerer et nytt nordisk sentrallager og distribusjonssenter i Sverige. Samtidig går Odd Vaagan av som salgsdirektør.

Etableringen av sentrallageret skjer i samarbeid med Aditro Logistics, som driver et 85.000 kvadratmeter stort anlegg i Jönköping. Dette medfører at rundt 70 medarbeidere ved lagrene på Furuset i Oslo samt i Danmark og Finland mister jobben.

– I den forbindelse vil vi gjøre en stor innsats for å hjelpe og støtte hver enkelt medarbeider med å finne nytt arbeid, sier administrerende direktør Pauli Joensen i Aurora-gruppen.

Han sier konsernets vekststrategi har medført en stor vekst i antall varemerker og produkter, samt at antall kunder og deres krav til logistikk og service er økt.

– Plasseringen av sentrallageret er strategisk valgt, for å sikre en optimal vareforsyning med levering av mer enn 8.000 tilbehørsprodukter innen 24 timer til stort sett alle våre nordiske kunder, sier Joensen.

Han overtok som administrerende direktør i Aurora-gruppen i februar 2008, og kom da fra Schneider Nordic Baltic A/S, et selskap i Schneider Electric-konsernet som også eier Aurora-gruppen.

Nye utfordringer

Joensen overtok da etter Jesper Ourø Jensen, som forlot selskapet etter 16 år. Ourø Jensen er mannen som i 1997 skrev intensjonsavtalen med Odd Vaagan i OSK Elektrotilbehør AS som resulterte i samarbeidet som senere er blitt Aurora-gruppen. Siden er svenske Ortoconnex Ab, finske Teletarvike Järvinen Oy og norske Tcom AS gått inn i selskapet.

– Jeg er lei meg for at jeg har skiftet bransje, men ser positivt på snu bunken og ta fatt på nye utfordringer, sier Vaagan som kom inn i bransjen som administrerende direktør i OSK i 1995.

I begynnelsen av mai gikk han av som salgsdirektør i Aurora-gruppen, og han vil nå bruke tiden sin i investeringsselskapet der han er medeier og styremedlem, blant annet til å utvikle et større tomteområde på Oppdal.

Vaagan ble i 2000 ansatt som konsernsalgsdirektør i Aurora i forbindelse med fusjonen mellom danske Rudolph Schmidt AS og norske OSK Elektrotilbehør AS.

– Odd Vaagan har siden 1999 vært med å lede Aurora-gruppen til å bli en av de største aktørene i Norden innen tilbehør til forbrukerelektronikk. Jeg vil benytte anledningen til å takke Odd Vaagan for hans innsats i Aurora-gruppen og ønske ham hell og lykke med sitt fremtidige virke, sier Joensen.

Powered by Labrador CMS