Tilbehør må til mener markedsledende Vogel’s

– Vogel’s viktigste nyheter på IFA er Emo for fjernkontroll av gulv- og veggstativ, møbelsystemet Compose samt kabelfestet Hide-A-Wire.

Det sier Albert Zeeman hos den nederlandske tilbehørsprodusenten Vogel’s, som i Skandinavia distribueres av Aurora-gruppen. Vogel’s viser 18 produktnyheter på IFA.

– Konkurransen i dette markedet er blitt hardere de siste årene, og vi er fornøyd med å være markedsleder i Europa. Dette er blant annet takket være distributører som Aurora, sier Zeeman.

Han mener butikkene er flinke til å utnytte fortjenestepotensialet som ligger i tilbehør.

– Marg inene på flat-TV blir snart like flate som selve apparatene. Hvis man lykkes i å få 30-40 prosent av dem som kjøper flate TVer til også å kjøpe et veggfeste, medfører dette gode resultater for butikken, sier Zeeman.

På IFA viser Vogels også møbler for TV og underholdningssystemer. Disse blir i første rekke solgt i elektronikkbransjens forretninger, og de er derfor flatpakket.

Enkelt for kunden

– Det skal være enkelt for kunden å sette dem sammen. Vi ser for oss at disse møblene skal selges i de mer avanserte forretningene, med utstyr i den tyngre klassen. Dette er dyre produkter i et relativt smalt marked, sier konsernsalgsdirektør Odd Vaagan i Aurora.

– Hva betyr Vogels for Aurora?

– Det er definitivt vår største leverandør i vår største produktgruppe. Vi var ekstremt heldig da vi introduserte den nye serien Vogels produkter samtidig som flat-TV-salget tok av, sier Vaagan.

Zeeman forteller at Vogels strategi er å tilby produkter av god design som er konkurransedyktige i massemarkedet.

Markedsleder

– Vogel’s er leverandør av plasserings- og stativløsninger for underholdningssystemer. Enten du ønsker å henge opp en stor eller flat TV-skjerm, vil bruke fjernkontroll for å flytte på TVen eller ønsker å sikre en bærbar DVD-spiller i bilen, har vi svaret på dine behov, sier Zeeman.

Han forteller at Vogel’s er europeisk markedsleder innen stativløsninger for audio- og videoutstyr.

– I 1973 utviklet Vogel’s verdens første høyttalerstativ. Siden den gang har vi forsynt markedet med banebrytende løsninger, og vi tilbyr i dag design, utvikling og markedsføring for plasserings- og festeanordninger for LCD- og plasmaskjermer, projektorer, audio- og videoutstyr samt høyttalere, sier Zeeman.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr. 8/2007

Powered by Labrador CMS