SMARTE SÅLER I SKOENE

Den smarte sålen fra nederlandske AtoGear har åtte sensorer som måler trykkbelastning på foten. Mobilen kan man legge igjen hjemme.

Publisert Sist oppdatert

Flere og flere ønsker å måle aktivitetsnivå på treningsturen, både hvor langt man løper, puls og kaloriforbruk. Det krever at man bruker en smartklokke, en mobiltelefon eller et smartarmbånd rundt armen. Selskapet AtoGear vil at du skal legge igjen alt dette utstyret hjemme, og derfor utviklet smartsålen Arion.

Både til trening og reablitering

– Sålen har åtte trykksensorer innebygget, og er så tynn at den kan ligge under vanlige såler, sier Andrew Statham, som er daglig leder i AtoGear. Det nederlandske selskapet lanserte sin smartsåle Arion på CES, og dette er selskapets første produkt. Sålen er vanntett og kommuniserer med en liten mottaker som settes på skoen. Mottakeren lagrer alle data, og overfører disse via blåtann til mobiltelefonen. Brukeren vil dermed få en detaljert analyse om hvordan steget er, basert på hvor trykket avsettes. I tillegg måler den hvor langt man har løpt og alle de andre dataene man får med en vanlig pulsklokke eller smartarmbånd. Statham ser også for seg en utstrakt medisinsk bruk av produktet.

Et annet bruksområde enn ren trening er rehabilitering etter ulykker eller sykdom. Når en pasient må lære å gå på nytt, vil denne sålen gi verdifull informasjon

– Et annet bruksområde enn ren trening er rehabilitering etter ulykker eller sykdom. Når en pasient må lære å gå på nytt, vil denne sålen gi verdifull informasjon, sier Statham.

To års forskning

AutoGear har brukt to år på å utvikle Arion sålen. Det er i tillegg utviklet en egen applikasjon som gir deg nøyaktig målinger av turen som er utført. Ved å legge en såle i hver sko, kan man samtidig se om det er noe forskjell på høyre og venstre fot når man går eller løper.

– Vi har brukt to år på å utvikle sålen, og nå er den klar til å lanseres, avslutter Statham.

Dette er det første produktet til AtoGear, men i følge Statham kommer det ytterlige et nytt produkt innen første halvår. Arion sålen vil koste rundt 1400 kroner for en, mens et sett til begge skoene vil ligge på en utsalgspris på 2100 kroner.

Powered by Labrador CMS