FRANSK BLÅTANNSPESIALIST

Med 80 til 85 prosent markedsandel er franske Parrot ledende på blåtannsystemer for bil i Europa.

De siste to årene har Trondheimsfirmaet AutoHiFi AS hatt agenturet på Parrot-produktene i Norge. De overtok det etter firmaet Semitronic, som er lagt ned.

– Parrot er spesialist på blåtannutstyr for bil. Nå kommer vi med to nye håndfrisett fra den franske fabrikanten, sier Stig Westerhus, salgsdirektør i AutoHiFi.

De to produktene heter Minikit Slim og Minikit Smart. Det førstnevnte er av typen ”plug and play” og er en kommunikasjonsenhet som ikke trenger installasjon i bilen. Smart-modellen er mer avansert og utfører flere tjenester, men krever installasjon. Felles for produktene er at de har trådløs kommunikasjon med alle typer mobiltelefoner, og Westerhus garanterer at utstyret kan tilpasses alle nye telefonmodeller i markedet fordi fabrikanten på forhånd har tilpasset programvaren til de nye telefonmodellene. Slim-modellen settes fast på for eksempel solskjermen og har mikrofon/høytalerfunksjonalitet til mobiltelefonen. Som navnet antyder er Minikit Smart laget for å gi støtte for smarttelefoner.

Telefon og navigasjon

– Denne enheten, som du monterer på frontruten eller dashbordet gir deg tilgang til både navigasjon og telefoni mens du kjører, sier Westerhus.

Ved førstegangs bruk skal Minikit Smart synkroniseres med smarttelefonen samtidig blir telefonboken lastet over Smart. Den har også stemmegjenkjenning. Hvis det er flere telefonnumre knyttet til samme kontaktperson, kan smartenheten kople opp riktig nummer hvis du for eksempel bruker variantene mobil, arbeid og hjem.

Felles basestasjon

Minikit Smart er også basestasjon for alle typer smarttelefoner, uavhengig av størrelse. Navigasjonsfunksjonen blir vist på mobiltelefonens skjerm. Lyden fra navigasjonsstemmen blir forsterket og gjengitt ved en integrert høyttaler i Smart-enheten. Minikit Smart fungerer med alle operativsystemer; Android, Windows Mobile, Blackberry, Symbian og Wada. Felles lading for smartenhet og mobiltelefon skjer ved kabel til bilens sigarettenneruttak.

Også musikk

Westerhus forteller at Smart-modellen kommer med to installasjonssett. Det ene er kun for telefonbruken, mens det andre også inkluderer muligheten av å spille av musikk lagret fra telefonen eller fra minnekort. Settet har ulike typer tilkoplingsmuligheter for forskjellige telefoner.

Bil og telekom

Firmaet Parrot ble dannet i 1994 med spesialfelt trådløs kommunikasjon. Eksportsjef Isabelle Courtois-Lecacheux forteller at firmaet i dag har 450 ansatte.

– De fleste arbeider med utvikling og salg av produktene. Produksjonen skjer hovedsakelig i Kina, forteller hun.

Programvaren i produktene blir lastet ned i Frankrike. Teknologien til Parrot kan brukes i mange produkter som digitale bilderammer og høyttalere, men den primære bruken er i dag innen sektoren bilelektronikk og telekom. Den viktigste delen av salget går til bilindustrien. Dette gjelder både bilprodusenter og fabrikker som lager ulike typer tilbehør til bil. En annen viktig del er telekommarkedet, og produktene går både til operatører og mobilprodusenter. Den tredje delen av produksjonen går til elektronikkhandelen.

Powered by Labrador CMS